Home amb mascareta i guants al gimnàs

El Govern anuncia que els gimnasos podran reobrir el dilluns però al 30% i sense vestidors

Paral·lelament, els cinemes i els teatres també podran fer-ho però al 50%

El sector esportiu català està de celebració. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha anunciat que els gimnasos podran obrir el pròxim dilluns, 23 de novembre, dia en què entra en vigor la primera fase de la desescalada de les restriccions per la segona onada de la Covid-19

Tanmateix, l'aforament permès serà del 30% i els vestidors hauran de romandre tancats. A més, Budó ha indicat també que els cinemes i teatres catalans podran obrir amb un 50% de l'aforament. 

Els bars i restaurants podran obrir fins a les 21.30 hores

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència han presentat el Pla d'obertura de l'Executiu català per a flexibilitzar les restriccions aplicades per a fer front a la segona onada del coronavirus i ha anunciat que bars i restaurants podran obrir a partir del dilluns entre les 6.00 fins a les 21.30 hores, encara que tindran restriccions.

En roda de premsa telemàtica després d'aprovar el pla, han explicat que des del dilluns, 23 de novembre, les terrasses de bars i restaurants podran obrir amb un màxim de quatre persones per taula, i a l'interior hauran de complir un aforament del 30%, i s'haurà de respectar una distància de dos metres.

La Generalitat també permetrà la reobertura d'activitats culturals, ja que cinemes, teatres i sales de concert podran obrir amb un aforament del 50% i un màxim de 500 persones, i de l'activitat esportiva. Paral·lelament, entorn del 21 de desembre, s'aixecarà el tancament perimetral de Catalunya.

Aragonès manté la confiança en els consellers

Aragonès ha assegurat que manté la confiança en tots els consellers del Govern després de la crisi entre ERC i JxCat per les filtracions del pla d'obertura per a flexibilitzar les restriccions per la pandèmia. «Jo mantinc la confiança amb tots els membres del Govern», ha afirmat en roda de premsa telemàtica al costat de la consellera Budó.