ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

El Govern anuncia que les trobades de Nadal podran ser amb fins a 10 persones

Així ho marca el tram 3 del pla de desescalada, que començaria en la setmana del 21 de desembre

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta
El Govern ha anunciat que les trobades nadalenques podran ser de fins a 10 persones. | Cedida

Durant les festes de Nadal les reunions i trobades familiars podran ser de fins a 10 persones, tot i que es mantindrà vigent el toc de queda. Així ho ha anunciat aquest dijous la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, durant la roda de premsa en què, juntament amb el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, s'ha presentat el pla de desescalada que ha aprovat el Procicat i que començarà el pròxim dilluns 23 de novembre. Budó ha dit que «el tercer tram, la setmana del 21 de desembre, es podran reunir fins a 10 persones i hi haurà toc de queda».

Així, en els dos primers trams de flexibilització les trobades i reunions seguiran tenint un màxim de sis persones, mentre que no serà fins al tercer tram d'aquest procés en què el topall màxim s'ampliarà fins a les 10 persones, l'equivalent a dues bombolles de convivència o una ampliada.

El toc de queda es manté vigent

El que es mantindrà vigent durant els quatre trams de desescalada és el toc de queda, una mesura que restringeix la mobilitat la via pública entre les deu de la nit i les sis del matí, excepte casos justificats. En aquest sentit, aquesta restricció, si no hi ha cap flexibilització, suposarà un hàndicap de cara als tradicionals sopars la nit de Nadal i la nit de Cap d'Any.

Tot i el manteniment de la restricció del toc de queda, el vicepresident Pere Aragonès ha obert la porta a una possible flexibilització en dates assenyalades, tot i que és una qüestió que es debatrà la pròxima setmana.

El que sí que anirà aixecant-se esglaonadament és el confinament municipal de cap de setmana, que es mantindrà durant el tram 1, però que passarà a ser comarcal en el tram 2. En el tram 3, la setmana del 21 de desembre, s'aixecaran totes les restriccions de mobilitat de cap de setmana, així com el tancament perimetral de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari