ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

El Govern confirma el pla de desescalada: Bars i restaurants reobriran dilluns fins les 21.30h

Ho han explicat en roda de premsa Pere Aragonès i Meritxell Budó

Pere Aragonès, vicepresident del Govern, en una reunió del Consell Executiu.
El Govern ha anunciat aquest dijous el pla de flexibilització. | ACN

El Govern de Catalunya ha confirmat oficialment el pla de flexibilització de mesures a Catalunya que es posarà en marxa dilluns. La seva durada serà de dos mesos, amb quatre fases quinzenals, entre les quals es progressarà a partir de determinats indicadors que, segons el vicepresident Pere Aragonès «seran públics i coneguts per tothom». La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó ha concreta, per exemple, que en el primer tram, que s'iniciarà dilluns amb l'obertura de terrasses i interiors (els darrers, al 30%) de bars i restaurants, amb un màxim de quatre persones per taula si no són grups bombolla, i de 6.00 hores a 21.30 hores.

Entre les mesures que també es posaran en marxa el pròxim dilluns hi ha l'obertura de les activitats esportives no competitives a l'aire lliure i també en espais tancats, amb una limitació al 30%, organitzades per centres escolars. També cinemes, teatres, auditoris i sales de concert podran obrir amb aforaments del 50% i de 500 persones com a màxim. Els museus, les biblioteques i les exposicions tindran el seu aforament, també, reduït a la meitat. Pel que fa a la pràctica esportva, les instal·lacions a l'aire lliure es podran obrir i utilitzar amb cita prèvia i sense vestidors. També es mantenen el toc de queda de 22.00 a 6.00 hores; i el confinament municipal de cap de setmana.

Budó i Aragonès avancen alguns detalls de les properes fases

La consellera Budó també ha especificat que la intenció sobre l'evolució cap a les següents fases és fer-la de manera «simètrica», si bé ha apuntat que en el cas que els indicadors sanitaris siguin dolents en alguna regió sanitària en concret, es podria dur a terme de manera asimètrica. Entre els detalls de les mesures que es podrien aplicar en les properes fases, a partir de la segona, la tercera i la quarta, hi ha el confinament perimetral de Catalunya, que s'aixecarà el proper 21 de desembre, a l'inici del tercer tram i coincidint amb l'arribada de les festes de Nadal.

Durant aquesta fase també es permetrien els desplaçaments arreu del territori i entre regions sanitàries, sempre que les dues regions entre les quals es dugui a terme el desplaçament es trobin en la mateixa fase de la desescalada.


Comentaris

envia el comentari