Girbau acorda amb els sindicats la retirada de l'ERO que afectava 76 treballadors

L'acord preveu aplicar un ERTO de tres mesos i obrir un procés de negociació, així com desconvocar la vaga prevista per la pròxima setmana

Pla general de treballadors de Girbau protestant davant la planta de Vic contra l'ERO el 29 de gener del 2021
La mobilització dels treballadors de Girbau ha aconseguit, finalment, aturar l'ERO que tenia previst l'empresa. | ACN

La direcció i el comitè d'empresa de Girbau han arribat a un acord per retirar l'ERO que afectava 76 treballadors, aplicar un expedient temporal (ERTO) i obrir un procés de negociació, segons ha informat CCOO aquest dissabte. El sindicat ha explicat que dilluns s'ha de materialitzar l'acord per aplicar un ERTO, d'una durada màxima de tres mesos, que afectarà tota la plantilla. Un cop signat aquest ERTO, el comitè d'empresa desconvocarà la vaga de 48 hores prevista per la pròxima setmana —el 16 i el 18 de febrer.

L'acord ha estat referendat tant pel comitè com per les seccions sindicals de CCOO i la Intersindical-CSC. Des de la direcció de Girbau destaquen que aquesta mesura «posa de manifest la bona voluntat de la companyia per afavorir la negociació». El procés de negociació que s'ha d'obrir entre empresa i treballadors ha de permetre establir un pla de viabilitat per afrontar l'actual situació de manca de comandes.

Durant els tres mesos que ha de durar l'expedient temporal s'hauran de negociar les mesures per afrontar la situació que viu l'empresa, així com altres peticions del comitè. Aquest ha mostrat la seva «disposició» en el procés de negociació. Per la seva banda, CCOO Indústria de Catalunya ha valorat «molt positivament» l'acord assolit i ha apuntat que ha estat possible «gràcies al binomi negociació-mobilització».

Girbau valora positivament l'acord

La direcció de l'empresa Girbau ha valorat positivament l'acord al qual han arribat amb els representants dels treballadors i asseguren que aquest demostra «la bona voluntat de la companyia per afavorir la negociació». Com ja ha anunciat CCOO, l'empresa ha recordat que el dilluns 15 de febrer es negociarà l'ERTO amb els representants dels treballadors.

Segons la direcció de la companyia osonenca, aquesta decisió pretén «trobar una fórmula que posi d'acord els interessos dels col·laboradors amb la viabilitat del projecte Girbau».


Comentaris

envia el comentari