Contundent petició de les Juntes Electorals als membres de les meses: «Cap heroïcitat»

El president de la JEZ de Reus diu que «si hi ha una persona que està malalta i no pot anar a la mesa, que no hi vagi. Ja al·legarà quan li demanem»

Pla tancat d'una urna en el moment en què ha votat un elector en un dels col·legis electorals de la ciutat de Tarragona
Les Juntes Electorals han rebut prop de 36.000 excuses de ciutadans per no ser membres de mesa electoral. | ACN

Les Juntes Electorals havien rebut fins ahir divendres 35.637 excuses de persones que no volen formar part de les meses electorals en les eleccions al Parlament, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). 23.311 d'aquestes excuses han estat admeses, 3.065 s'han denegat i unes 3.750 estaven pendents de resoldre aquest dissabte al matí. És per això, que aquest dissabte han treballat a mitja jornada per tal de donar resposta al màxim d'al·legacions presentades.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Davant aquesta allau de recursos presentats, des de les Juntes Electorals s'ha anunciat que durant aquest dissabte encara es podrien entregar notificacions d'última hora per ser membre de mesa. Tot i això, el president de la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Reus, Diego Álvarez de Juan, ha afirmat que «d'heroïcitats no en volem». Ho ha dit en una entrevista al programa 'Via Lliure', en què ha explicat que «si hi ha una persona que està malalta i no pot anar a la mesa, que no hi vagi. Si ha fet al·legacions i no li han contestat, la setmana vinent o quan li demanem explicacions, ja ens les donarà».

Així, Álvarez de Juan ha posat com a exemple les persones que no es trobin bé o que estiguin al càrrec de menors o persones dependents i que no hagin rebut resposta  per part de la JEZ, que actuïn amb seny, contactant a primera hora del matí d'aquest diumenge amb el seu col·legi electoral, la policia local del seu municipi o els Mossos d'Esquadra per comunicar aquestes circumstàncies. 

Els ciutadans podran votar disfressats

Les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest diumenge se celebren en ple Carnestoltes, motiu pel qual no es descarta que alguns dels votants es presentin disfressats al col·legi electoral a dipositar el seu vot. Davant aquesta possibilitat, Álvarez de Juan ha explicat que «el ciutadà hi pot anar com vulgui, mentre respecti les normes del decòrum».

En aquest sentit, però, ha remarcat que la normativa és diferent per als membres de la mesa, ja que no poden lluir distintius que incitin al vot, com adhesius i pins amb logos o samarretes amb missatges, entre altres. El president de la JEZ de Reus ha recordat que els membres de la mesa actuen com a funcionaris públics mentre executen la seva tasca i, per això, ha de respectar el principi de neutralitat.


Comentaris

envia el comentari