Dos agents de Protecció Civil amb mascareta aconsellant un home gran a Reus

Girona i la Catalunya Central, les regions sanitàries amb més índex de risc de contagis

Són les darreres dades actualitzades, que situen sis regions per sobre de la mitjana a Catalunya

Les dades fetes públiques aquest dissabte, 24 d'octubre, situen l'índex de risc general a tot Catalunya en els 713 punts, quan a partir de 100 ja es considera «molt alt». La situació és molt greu a totes les regions sanitàries del país, però ho hi ha certa disparitat en funció de la zona. Amb les dades actualitzades d'aquest mateix dissabte, hi ha dues regions especialment destacades pel seu índex de contagis absolutament disparat: es tracta de Girona i la Catalunya Central. Per contra, la millor situació —tot i que les xifres també estan molt per sobre dels valors de risc acceptables— la trobem a les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i l'Aran.

Girona i la Catalunya Central, amb l'índex de risc més preocupant de Catalunya

Girona presenta un índex de risc absolutament preocupant: és de 991,34 i continua creixent sense aturador. La situació és especialment complicada a totes les comarques de la demarcació, on els rebrots s'han reproduït amb facilitat, i només la Selva es manté encara amb unes xifres que, tot i que encaren el camí cap als llindars més extrems, encara no hi han arribat. Tres quarts del mateix passa a la Catalunya Central, amb un índex de risc de 857,35, i la situació descontrolada a comarques com el Bages, el Berguedà o Osona.

Quatre regions més, amb les xifres disparades i per sota de la mitjana

Per sobre de la mitjana catalana encara hi ha quatre regions més: les dues metropolitanes, Barcelona i el Camp de Tarragona. Totes quatre regions presenten una dinàmica ascendent del seu índex de rebrot. A la regió metropolitana nord és de 813,44; a la regió metropolitana sud, de 806,34; a la ciutat de Barcelona de 736,30 i al Camp de Tarragona se situa en 729,09. Xifres molt preocupants que, tot i que queden lluny de les de Girona i la Catalunya Central, presenten tendències gens optimistes.

Les regions sanitàries amb millor situació —tot i unes dades encara altíssimes

Allà on l'índex de risc es troba en millors condicions, també està absolutament disparat i molt per sobre dels 100 en què s'hauria de situar com a màxim. La regió sanitària de Lleida, amb 624 punts, és la més propera a la mitjana catalana; mentre que a l'Alt Pirineu i l'Aran l'índex està en 538,61 punts i a les Terres de l'Ebre, en 471,48.