IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Girona estudia sancionar aquells que esperen dins el cotxe amb el motor en marxa

L’equip de govern ja té un esborrany del text definitiu, i pretenen portar-lo al ple municipal al llarg dels pròxims mesos

l'Ajuntament de Girona estudia sancionar aquells que esperen dins el cotxe amb el motor en marxa
l'Ajuntament de Girona estudia sancionar aquells que esperen dins el cotxe amb el motor en marxa | CatalunyaDiari.cat

Els membres del govern de Girona estan ultimant els preparatius per poder multar aquelles persones que tenen costum de quedar-se dins el cotxe amb el motor engegat. Aquesta, però, tan sols serà una de les mesures que el consistori pretén aplicar amb l’objectiu de fomentar el civisme i el respecte cap al medi ambient.

L’Ajuntament de Girona revisarà les ordenances municipals

Així mateix ho ha explicat el tinent d’alcalde Eduard Berloso, que també ha declarat que l’equip de Govern de la capital gironina té previst revisar les ordenances per tal d’endurir determinades sancions i d’introduir-ne de noves.

Segons 'El Gerió Digital', el projecte està força avançat i, de fet, ja tenen preparat l’esborrany de totes les actuacions que prenen dur a terme, i ara es troben en el punt d’estudiar les al·legacions que puguin tenir la resta d’entitats i grups municipals. Així les coses, en tan sols uns mesos podran portar el text definitiu al ple municipal.

L’equip de govern vol acabar amb la contaminació

Un dels objectius principals d’aquesta iniciativa és el de perseguir accions i conductes que acaben embrutant els carrers de la ciutat, però també contaminant el medi ambient. De fet, Berloso ha fet patent que la seva voluntat és posar l’accent en «la preocupació i el respecte cap al medi ambient».

Berloso diu que volen posar l'accent en «la preocupació i el respecte cap al medi ambient»
Berloso diu que volen posar l'accent en «la preocupació i el respecte cap al medi ambient» | CatalunyaDiari.cat

 

D’entre totes les mesures, n’hi ha una que destaca especialment, que és la de sancionar aquells conductors que acostumen a parar amb el cotxe i es queden dins sense apagar el motor, normalment «perquè estan esperant a algú». La problemàtica principal és que, mentre el vehicle està en marxa, segueix emetent fum des del tub d’escapament.

A més, també estan valorant la possibilitat de modificar les ordenances que dicten les sancions d’aquelles persones que no recullen els excrements dels gossos o que no separen les escombraries, així com els que escupen pel carrer.

Berloso anuncia que seran estrictes amb el compliment de la normativa

I és que, malgrat que les actuals ordenances ja ho prohibeixen, els membres del govern volen que el control sigui més rígid, i Berloso ja ha informat que «se serà molt més estricte amb el seu compliment».

Però el consistori també ha mostrat la voluntat de ficar de la seva part, i de moment ja han començat a repartir 25.000 cendrers portàtils, reutilitzables i de butxaca, una mesura que pretén «fomentar la conscienciació dels fumadors per evitar que embrutin els carrers». 


Comentaris

envia el comentari