Un treballador de Tailàndia desinfectant una sala de reunions el 10 de març de 2020

Girona suspèn la Setmana Santa i la Costa Brava lamenta l'arribada «massiva» de veïns

Diversos alcaldes demanen a la població que «respectin el confinament» per evitar problemes més seriosos

Girona es queda sense Setmana Santa. Tal com ha fet públic la Junta de Confraries de Setmana Santa de Girona, després de les últimes advertències i accions de la Generalitat, l'entitat ha pres aquesta mesura extrema per tal d'evitar nous contagis i problemes relacionats amb el coronavirus a Catalunya.

Mesura per complir els protocols preventius

«Amb gran pesar, però amb un sentit de preocupació i de responsabilitat per la ciutadania i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, civils i eclesiàstiques, i en compliment dels protocols i mesures preventives d’emergències associades a malalties transmissibles d’alt risc, la Junta de Confraries de la Setmana Santa de Girona ha decidit la cancel·lació de tots els actes de la setmana santa 2020».

Aquestes són les paraules recollides en el comunicat que ha emès la Junta, que ha pres la decisió per tractar-se d'un «acte a l'aire lliure i amb afluència de gent relativa». A més, s'ha suspès el servei d'autobús que pujava fins a l'inici del camí de Les Creus, i s'ha decidit tancar la capella al final del Viacrucis.

La Costa Brava es lamenta de l'arribada «massiva» de veïns

D'altra banda, els alcaldes de la Costa Brava lamenten l'arribada «massiva» de veïns que tenen la segona residència a poblacions del litoral gironí, i que no respecten el confinament que han reclamat les autoritats. 

Asseguren que la sensació és la «d'un cap de setmana de juliol» i recorden que es tracta «d'una qüestió cívica». El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, diu que tenen constància que «ha vingut molta gent», i demana que «respectin el confinament». 

Una de les localitats que més n'ha rebut és Castell-Platja d'Aro. El seu alcalde, Maurici Jiménez, lamenta que adverteixin als veïns que cal estar-se a casa i «ens trobem amb els carrers plens de gent que inunden els supermercats per omplir la nevera de segones residències».