Una dona nedant en una piscina amb carrils dividits per boles negres i blanques

Girona tanca l'aixeta: no permetrà dutxar-se a les piscines municipals

Es tracta d'una mesura que es començarà a aplicar dilluns que ve i que afecta esportistes 'amateurs' i professionals

Girona tancarà a partir de dilluns que ve les dutxes dels equipaments esportius i de les piscines municipals. Una mesura adoptada dins del marc del comitè de sequera que permet abordar temes per reduir el consum d'aigua. Aquesta proposta es pren de manera coordinada amb l'àrea urbana, la Generalitat i Acció Climàtica.

L'ús de les dutxes estarà restringit tant a amateurs com a professionals. Ja no hi haurà dutxes després dels entrenaments i només es permetrà després dels partits de futbol. Els esportistes que facin ús de les piscines podran treure's el clor a les dutxes de platja, que si es mantindran obertes.

Però hi haurà excepcions, i es mantindran obertes les dels vestidors de la Devesa. Així ho ha explicat el Sergi Cot, regidor d'Acció Climàtica. D'aquesta manera, es contribuirà a pal·liar la situació i conscienciar la ciutadania sobre l'ús moderat de l'aigua. L'alcalde Lluc Salellas, ha volgut reiterar que el fet d'adoptar aquesta mesura es fa per "pedagogia". L'objectiu és "gastar menys aigua per allargar al màxim l'ús de l'aigua", ha assenyalat Salellas.

Més mesures per reduir el consum d'aigua

A aquesta iniciativa se sumen altres com la de reduir el nombre i el temps de reg als camps de futbol municipals. Tampoc no hi haurà reg per a la gespa de la piscina d'estiu de les instal·lacions de la Devesa.

Els esportistes d'elit s'han sumat a aquesta decisió i ho veuen com a exercici de responsabilitat. Laia Palau, directora esportiva de l'Spar Girona, ha explicat que es pretén donar un "toc d'atenció" als ciutadans perquè en prenguin consciència.

El regidor Sergi Cot ha indicat que també s'instal·lessin uns mecanismes a les dutxes per reduir el consum d'aigua. Alhora, l'Ajuntament de Girona ha fet una crida a les entitats esportives privades perquè se sumin a aquesta iniciativa.

L'alcalde de Girona ha criticat que aquesta decisió s'hagi polititzat i es vol crear un debat sobre el cabal del riu Ter. Salellas ha explicat que el cabal ecològic del riu "no s'ha complert ni en els millors temps quan els pantans estaven plens".