Danone segueix ferm en el pla de tancar la seva fàbrica de Parets del Vallès, a la comarca del Vallès Oriental. Així ho ha reiterat l'empresa després de reunir-se amb els representants sindicals d'UGT, CCOO i USOC.
Tot i això, ha assegurat que el seu objectiu és promoure la industrialització i buscar un possible comprador. L'objectiu és minimitzar tot el possible l'impacte del tancament als treballadors i al teixit empresarial de la zona. Una decisió que ja va manifestar els 157 empleats de la planta de Parets.
Aquesta trobada, entre sindicats i empresa, ha servit per fixar un calendari de les pròximes reunions. A més, l'empresa ha distribuït els diferents representants dels treballadors, la documentació que justifica aquesta decisió.
El futur de Danone no convenç ni sindicats ni els treballadors
Aquesta primera presa de contacte s'ha propiciat en un ambient cordial, segons ha indicat Danone. Contràriament, els sindicats critiquen que durant la primera reunió de gairebé dues hores l'empresa hagi utilitzat un llenguatge ambigu. Tampoc els treballadors no es resignen a aquesta decisió ni accepten que l'empresa hagi justificat el tancament a causa d'una reducció de les vendes.
Els sindicats han criticat aquesta decisió. Segons la seva punta de vista, la planta estava adaptada a les noves tecnologies i s'havien aconseguit els objectius. Pel que acusen els directius de la “mala gestió de la fàbrica”.
Jordi Barragán, el president del comitè d'empresa ha manifestat la intenció de “lluitar fins al final” per evitar el tancament de la fàbrica. A partir d´aquest moment s´obre un procés de diàleg de tres mesos amb reunions setmanals.
L'empresa de Parets del Vallès té 42 anys d'història. El Danacol i l'Actimel s'hi van fabricar per primera vegada. Aquesta decisió se suma a la de l'any passat, quan el 2023, Danone venia la seva factoria de lactis a Astúries. Ho feia a una empresa familiar holandesa.