Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons duna persona planxant i una altra duna persona posant paper dalumini en una taula de planxa

El truc definitiu per planxar i deixar la roba sense cap arruga: ràpid i eficaç

Si et cansa planxar segur que aquest truc amb paper d'alumini per eliminar les arrugues de la roba et serà molt útil

Fer ús de la rentadora, estendre-la i recollir la roba, és una cosa que pràcticament no agrada a ningú. Tot i això, si haguéssim d'escollir quina és la tasca de la llar que menys ens agrada, segur que molts estaríem d'acord que és la planxa.

El planxament de la roba és molt avorrit, sembla que no avancem res fent aquesta tasca quotidiana. A més, si pateixes mals d'esquena, d'estar molt de temps dret s'empitjora. I, per si no n'hi hagués prou, si no ho fem bé, poden quedar arrugues igualment.

Potser aquest és el motiu pel qual s'ha fet tan famós el producte en esprai de “planxat fàcil” de Mercadona on només hem de posar el producte, estirar i llest. Encara que sent realistes, així queda la roba planxada regular, diguem que serveix per al dia a dia amb roba esportiva i casual.

Tot i això, si el que volem és una roba planxada a la perfecció, però en poc temps, segur que t'interessa el truc definitiu per posar en pràctica a casa teva.

El truc del paper d'alumini per planxar la roba

Segur que has fet servir el paper d'alumini per a moltes coses de la llar. I ara també el podràs fer servir perquè la roba quedi perfectament planxada i d'una manera més ràpida. Aquest material té la capacitat de generar un efecte de doble escalfament, per això s'accelera l'eliminació de les arrugues de les peces.

El truc és fàcil, només hem de col·locar el paper d'alumini sota la peça de roba que vulguem planxar, i d'aquesta manera actua com a conductor de calor addicional. I el que passa amb aquest truc és que la planxa escalfa el paper d'alumini, i aquest transfereix la calor a la roba des de baix. D'aquesta manera la calor directa i indirecta fa que la roba quedi planxada de manera més eficient i ràpida.

Pas a pas per planxar la roba amb paper d'alumini

219 Papel aluminio para el planchado

  1. Posem el paper d'alumini a sobre de la taula de planxar i sota la peça a la qual volem treure les arrugues.
  2. Si és una cosa delicada, mirarem les instruccions de planxament, per veure la temperatura ideal que hem de posar a la planxa. En cas de no tenir etiqueta o no voler estar canviant contínuament, és ideal optar per una temperatura mitjana.
  3. Després planxarem com ho faríem normalment, però sorprengui, les arrugues s'eliminen pràcticament d'una passada gràcies al paper d'alumini.