Muntatge amb una oficina de treball a Catalunya i un cercle amb una imatge d'unes oficines

La novetat de la qual es podran beneficiar els aturats a Catalunya i acaben d'anunciar

La Generalitat de Catalunya acaba d'anunciar que els aturats comptaran amb un tutor personalitzat a partir del mes de febrer

Novetat per als aturats a Catalunya. Al febrer, les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) comptaran amb un tutor personalitzat, destinat a aquelles persones que no aconsegueixen trobar feina. Així ho han informat des del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, estimant que la mesura es comenci a aplicar cap a finals del mes que ve.

Actualment, Catalunya compta amb 343.381 aturats, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social . Es tracta de la xifra més baixa des del 2007, però encara són moltes les persones que no aconsegueixen treballar. En aquest sentit, totes les que desitgin l'assessorament del tutor personalitzat han d'estar apuntades a les oficines de l'atur com a demandants d'ocupació.

A partir d'aquí, el tutor adjudicat farà un seguiment del seu perfil per saber quins són els treballs que s'adapten més a les seves competències. D'aquesta manera tampoc no cal revisar l'expedient cada vegada que acudeixin presencialment a una oficina de l'atur. Una reconversió que pretén connectar empreses i persones aturades.

La plantilla s'augmentarà i s'invertiran 55 milions d'euros

Per poder fer front a aquest repte, s'augmentarà la plantilla de treballadors del SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya) en 230 empleats nous. En total hi haurà un orientador laboral per a cada 340 aturats. El que tampoc no serà una tasca gens fàcil. Per fer front a aquest repte nou es destinaran 55 milions d'euros.

Una mesura que ha donat suport satisfactòriament al president de la Generalitat, Pere Aragonès. "El Servei d´Ocupació de Catalunya inicia una nova etapa que donarà més força a aquest organisme i que té la concertació i el treball amb el territori com a senyal d´identitat".

L'administració catalana compta amb més de 60.000 vacants que pretenen adaptar-se a les realitats de cada persona en situació vulnerable. Molts d'aquests drets parteixen de la nova llei aprovada pel Govern durant la legislatura passada.