Globalia apostarà pel sector ferroviari i el turístic després de vendre Air Europa

Després de l'integració de l'aerolínia al grup IAG, la companyia busca aliances per competir amb Renfe a més de reforçar les seves altres divisions de negoci

AVE
Els maquinistes denuncien que els trens que circulen per Manresa no compten amb el sistema d'emergència de l'AVE | Twitter

L'adquisició d'Air Europa per part del grup IAG, al qual pertany Iberia, ha estat sens dubte una de les notícies econòmiques dels darrers dies. La seva antiga propietària, el grup empresarial Globalia, es desprenia de la que fins ara era la seva principal activitat per 1.000 MEUR i iniciava una nova etapa dins del món dels negocis del turisme i el transport. 

I és que l'aerolínia suposava fins ara per la companyia de la família Hidalgo el 52% dels seus ingressos, tal com recull 'El Periódico'. Sembla que ara el seu focus estaria a reforçar les seves altres divisions, en el món hoteler i de la planificació de viatges, a més d'apostar pel sector ferroviari, sent una de les candidates a gestionar les línies estatals un cop es produeixi la liberalització del mercat europeu l'any vinent.    

Aliança per aconseguir el gran contracte del ferrocarril el 2020

Fonts de l'empresa admeten que estan darrere d'aquesta «gran operació» que suposarà que l'any 2020 el ferrocarril deixi de ser un monopoli estrictament operat per Renfe. S'obre una oportunitat perquè empreses de tota Europa competeixen per oferir aquests serveis de manera lliure en qualsevol país de la UE.

avió d'Air Europa
Globalia va aconseguir 1.000 MEUR amb la venda d'Air Europa | Viquipèdia

Globalia hauria format una aliança amb Talgo i el fons Triatlantic per aconseguir el contracte de l'alta velocitat que s'atorgarà el desembre del 2020, encara que la seva participació és minoritària. A més d'amb la mateixa Renfe, haurà de competir amb l'empresa pública de ferrocarrils francesa, SNCF, i amb Ilsa, grup propietari d'Air Nostrum, que s'ha aliat amb Trenitalia. 

Donar encara més empenta a la seva divisió hotelera i de viatges

L'entrada en una nova dimensió del mercat no farà, però, que deixin aparcades les seves dues altres potes de negoci: la planificació de viatges i el sector hoteler. En el primer cas, els Hidalgo negocien que la seva agència de viatges (Halcón Viajes) i el seu turoperador (Travelplan) entri a formar part d'Avoris, empresa del sector de Barceló. 

Finalment, continuaran posseint Be Live Hotel, grup d'establiments de 4 i 5 que compta amb 10.000 habitacions en 34 hotels a Espanya, Portugal, Marroc, Cuba, República Dominicana i Colòmbia. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari