Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona amb diversos bitllets d'euro a la mà i una altra imatge de Gonzalo Bernardos en primer pla

Atents al juny: Gonzalo Bernardos alerta del que acabarà passant a Espanya

Gonzalo Bernardos avança per sorpresa en quin moment del 2024 s'acabarà la recessió econòmica

Gonzalo Bernardos ha tornat a sorprendre molta gent amb les seves previsions econòmiques. Aquest cop, el conegut economista ha avançat el que podria passar al mes de juny de 2024 i tranquil·litzarà molta gent: l'economia tornarà a estar en verd.

Bernardos, habitual col·laborador de La Sexta Xplica i Más Vale Tarde, va ser convidat a un esdeveniment organitzat pels Agents de la Propietat Immobiliària (API). Allà, va debatre amb altres experts com Julián Salcedo, Luis Fabra o Judit Monturiol.

Parlem d'una xarrada en la qual els experts han fet públiques les previsions econòmiques immobiliàries per als pròxims mesos i Gonzalo Bernardos ha deixat un gran titular. I és que tot fa pensar que la recessió econòmica pot acabar abans del que pensem.

Gonzalo Bernardos dona una gran notícia: la recessió acabarà en mesos

Per a l'analista econòmic, "la recessió s'acabarà el juny del 2024" i tot i que "el creixement de l'Eurozona aquest any no serà gens satisfactori. I que a Espanya només creixerem un 1,2% perquè no aprofitem els fons Next Generation". Així, Gonzalo Bernardos considera que "el 2025 l'economia creixerà i els tipus estaran entre el 2 i el 3%, sempre que la banca compleixi", ha dit.

El professor d'economia és optimista sobre els tipus d'interès però pessimista sobre la creació d'ocupació . Gonzalo Bernardos ha avisat que "el pitjor que pot passar al sector immobiliari és que pugin els tipus d'interès i els bancs retallin crèdit".

Mentrestant, altres debatents com Julián Salcedo han estat menys positius que el català i la seva previsió és que “l'any 2024 serà pitjor que el 2023. I el creixement de la nostra economia serà insuficient”, ha sentenciat. "El sector immobiliari no es va comportar tan malament com es preveia l'any passat, però la construcció d'habitatges nous segueix estancada", ha prosseguit Salcedo.

"A més, els preus no han baixat i el seu creixement ha estat per sobre del dels salaris. El problema no és que l'habitatge sigui cara, és que la nostra capacitat adquisitiva és limitada. En aquest sentit, el Salari Mínim Interprofessional (SMI) deu pujar molt més, però lligat a increments de la productivitat", ha destacat en la seva exposició.