Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de moltes ampolles d'oli i la cara de Gonzalo Bernardos

Gonzalo Bernardos, sense pèls a la llengua: esclata i llança una dura acusació

L'economista català ha carregat les tintes contra alguns productors d'oli d'oliva en ple directe a La Sexta

Gonzalo Bernardos és un economista que es caracteritza per no callar mai sobre diferents assumptes d'interès nacional. Especialment, es fica fins a la cuina en temes que versen sobre qüestions que afecten la població general. En la seva darrera participació en La Sexta Xplica, Bernardos va donar la seva més sincera i dura opinió sobre com es troba actualment el sector de l'oli d'oliva al nostre país.

Així, el preu de l'oli s'ha disparat fins a més de vuit euros el litre, i fins i tot superant els nou, de vegades, en els darrers temps. I aquest tema ha provocat cert enrenou al plató de La Sexta, on hi havia el col·laborador habitual d'Atresmedia.

Per començar, Gonzalo Bernardos ha exposat que "a Andalusia hi ha hagut persones que coneixen molt bé la intermediació. Unes que han especulat amb l'oli d'oliva, i són poques, però n'hi ha", ha sentenciat. Al plató, hi havia el productor d'oli gurmet, Eman Vara, que ha reaccionat de forma contundent davant el discurs de Bernardos.

"El senyor Bernardos ha comentat diversos detalls sobre els agricultors, com anomenar-nos especuladors. El dia que trobis un producte especulat, l'aplaudiré", li va rebatre el treballador enlletgant el discurs del seu company de programa.

Gonzalo Bernardos ja no calla i destapa els especuladors de l'oli d'oliva

Bernardos no s'ha quedat callat i li ha respost de forma directa, corregint la seva opinió i advertint-li que no l'havia sentit en el seu speech previ. "Compte, cal escoltar. Jo he dit, i repeteixo, que hi ha hagut persones que coneixen molt bé la intermediació i que han especulat amb l'oli d'oliva", ha dit.

"Malgrat això, no he anomenat a cap agricultor especulador", ha assenyalat enfadat Bernardos en un agre cara a cara entre els convidats al debat. Per si no n'hi hagués prou, Bernardos ha comentat davant de tots els allà presents a La Sexta diverses dades oficials per donar pes a la seva teoria.

"El preu als trulls ha pujat un 83% en el cas de l'oli verge extra; un 82% el verge normal i un 77% el que s'utilitza per cuinar. Cal venir amb els deures fets", li desafiava Bernardos novament.

Un altre integrant del debat, Toribio Doblado, gerent d'Olis Alguijuela, ha tret la cara pels treballadors de l'oli. Uns que, en molts casos, han mantingut les hectàrees d'oliverar més grans que han pogut. Així, Doblado lamentava en directe que "han tingut moltíssimes menys olives amb totes aquestes hectàrees i, per això, moltíssims menys ingressos en els darrers temps".