El Consell Comarcal del Baix Camp torna a apostar per la gossera pública

El projecte ja es va proposar fa tres anys i ara amb el nou govern del Consell Comarcal es vol reactivar la gossera

El nou govern del Consell Comarcal del Baix Camp, presidit ara per Joaquim Calatayud aposta per tornar a engegar el projecte de la construcció d'una gossera pública que abasti tota la comarca del Baix Camp. El nou president manifesta que aquest  projecte s'ha de reprendre després que l'any 2016 es tirés enrere.

El projecte ja es va plantejar fa tres anys

Fa tres anys el Consell Comarcal va impulsar un projecte de gossera municipal que donés servei als municipis del Baix Camp. Aquesta incitativa hauria de comptar amb el suport dels ajuntaments de tots els municipis, però tant l'Ajuntament de Cambrils com el de Reus s'hi van negar. El motiu va ser que aquestes obres tenien un cost massa elevat, concretament d'un milió d'euros, i a això se li sumava el cost del manteniment que també era elevat, per tant no van voler municipalitzar la gossera.

Sense el suport dels dos principals consistoris de la comarca del Baix Camp, aquest projecte finalment no es va dur a terme i es va deixar aparcat. Ara el nou president del Consell vol tornar a engegar aquesta proposta, tal com ho va manifestar en el seu discurs d'investidura el passat 15 de juliol.

El Consell Comarcal del Baix Camp vol tornar a apostar per la gossera pública | Cedida

 

Cambrils i Reus es van negar per l'elevat cost

Una gossera pels animals abandonats que donaria cabuda als municipis del Baix Camp i que s'emplaçaria al municipi de Botarell. Des del Consell Comarcal del Baix Camp confirmen que aquest servei d'acollida i manutenció d'animals abandonats és una competència municipal que la té acollida el Consell Comarcal, excepte els municipis de Reus i Cambrils.

El projecte necessita el suport dels municipis

El que necessita aquest projecte, segons el Consell Comarcal del Baix Camp, és trobar entitats que s'encarreguin d'aquest servei, siguin associacions sense ànim de lucre o persones voluntàries que portin a cap les tasques de la gossera de manera eficient i complint totes les normatives. Per tant, és necessari que els municipis més grans entrin al projecte, ja que representen el 85% de la comarca i si la gestió només la realitzen la resta de pobles, no és sostenible.

Joaquim Calatayud aposta per aquest projecte que s'ha de tornar a  revisar, estudiar i plantejar-lo un cop més. Encara que per tirar-lo endavant necessitaria el suport de les entitats animalistes de la comarca, els ajuntaments dels municipis i sobretot els consistoris de Cambrils i Reus, que tindran l'última paraula.