YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El govern aclareix quan pagaran els espanyols en ERTE en la declaració de la renta

A Espanya només han de fer la declaració de la renda els treballadors que arriben a un mínim d'ingressos anuals

La ministra María Jesús Montero en Roda de premsa el 7 d'abril de 2020
La ministra d'Hisenda ha recordat que l'IRPF no ha canviat | Catalunya Diari

Des de la posada en marxa dels mecanismes de rescat dels treballadors enfront de la crisi del coronavirus, no han deixat d'aparèixer dubtes sobre les seves conseqüències fiscals. Una de les més freqüents és si els treballadors en ERTO han de fer la declaració de la renda i quant els tocarà pagar. Davant l'imminent inici de la campanya de la renda, el govern llança un avís.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha recordat avui que l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) no ha canviat, i que els treballadors en expedient de regulació d'ocupació (ERTO) hauran de fer la declaració de la renda en considerar-se que tenen dos pagadors: l'empresa i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

Tanmateix, això no significa que els treballadors en ERTO vagin a pagar més enguany que l'anterior. La ministra ha aclarit com serà la declaració de la renda d'aquestes persones en la campanya 2021: «Pagaran en funció del que han cobrat, segons els ingressos que han rebut i les retencions que han tingut».

La campanya de la renda 2021, corresponent a l'exercici de l'any passat, comença el 7 d'abril i conclou el 30 de juny. Aquesta serà una campanya atípica per la posada en marxa de les ajudes econòmiques Covid per a treballadors i autònoms. Tot això afectarà la declaració de renda, per a bé o per a mal.

En referència als ERTO, la ministra va aclarir que «quan hi ha dos pagadors, com una de les empreses no sap el que l'altra està abonant i no es poden fer les retencions oportunes, s'ha de presentar la declaració. Però això no implica que vagin a pagar més. Pagaran en funció del que han cobrat».

A Espanya només han de fer la declaració de la renda els treballadors que arriben a un mínim d'ingressos anuals. En el cas dels treballadors en ERTO, encara que no arribin a aquest mínim han de fer la declaració igualment, perquè compten amb dos pagadors: l'empresa en la qual treballen i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) que els abona les prestacions mentre no treballen.

900.000 treballadors en ERTO

Però a partir d'aquí sorgia el dubte de si haurien de pagar més que anys anteriors, alguna cosa que la ministra d'Hisenda ha resolt avui. «Tothom pagarà per la quantitat que li correspon en funció del que ha ingressat», ha assegurat, «és igual que siguin dos o tres pagadors, si estan per sota del límit per a no haver de declarar, no hauran de declarar, si estan per sobre del límit com venia ocorrent hauran de declarar».

El govern vol que aquestes ajudes arribin «en el menor temps possible», però al mateix temps veu arriscat parlar de dies. La ministra va advertir que fa falta un treball de garanties jurídiques per a garantir que els diners arriba i s'empra per als fins previstos.

En les últimes hores han tornat a aparèixer rumors d'enfrontament entre les dues parts del govern de coalició, alguna cosa que María Jesús Montero ha negat rotundament. Les ajudes van destinades a les empreses dels sectors que més han sofert la crisi, però la manera de donar aquestes ajudes ha causat una discrepància dins del mateix Executiu.


Comentaris

envia el comentari