El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid

El govern arriba a un acord amb la Comunitat de Madrid que afectarà a tots els grans municipis

En concret, s'ha decidit que el criteri serà homogeni en les restriccions a grans ciutats

El govern espanyol i la Comunitat de Madrid han aconseguit un principi d'acord, en el marc del Grup Covid-19, en el qual es proposa que per als municipis per sobre dels 100.000 habitants s'estableixi un criteri homogeni per a aplicar restriccions tant en l'autonomia com en la resta d'Espanya.

L'aplicació efectiva d'aquests criteris en la Comunitat de Madrid s'espera que sigui després de l'aprovació d'aquest en la reunió del Consell Interterritorial demà dimecres, segons han avançat a Europa Press fonts del govern de la comunitat. D'altra banda, per a municipis de menys de 100.000 habitants, seran les autonomies les que prendran la decisió sobre possibles restriccions ateses les normatives i els protocols en l'àmbit estatal.

El govern complirà les peticions de Madrid 

A més, el govern d'Espanya, presidit per Pedro Sánchez, ha traslladat a la Comunitat de Madrid el compliment de les peticions realitzades la setmana passada en matèria de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Exèrcit.

Després de dies de desacords pels criteris a aplicar entre totes dues administracions, el vicepresident de la Comunitat, Ignacio Aguado, va convocar una nova reunió d'aquest grup de col·laboració per a aquest dimarts a la tarda, apel·lant a la unitat i a deixar a un costat el «ring de boxa».

Argimon pronostica oscil·lacions en la corba de la Covid-19 

El secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha pronosticat «petites oscil·lacions en forma de serpentina amunt i avall» pel que fa a les dades de la covid-19 durant els propers dies i setmanes. «Sobretot, cal que la corba baixi, però en tot cas que no pugi més del que ho ha fet fins darrerament», ha dit.

A més, ha anunciat que en els cribratges a través de les escoles ja s’han fet 34.892 PCR des de l'inici de curs i que s'aniran incrementant. La mascareta a les escoles s'haurà de seguir portant més enllà dels primers 15 dies. En un primer moment es va establir obligatori quinze dies i es va anunciar que passat aquest termini s'estudiaria la seva retirada.