El Govern torna a obrir la veda: noves ajudes a fires d'atraccions i revetlles

La dotació total del paquet ascendeix a 2,1 MEUR, i cada beneficiari rebrà una aportació única de 6.000 euros

Enmig d’una pandèmia que no cessa, la Generalitat continua fent mans i mànigues per sostenir l’economia catalana. I, en aquesta línia, els ajuts s’han convertit en un imprescindible. Si ahir els parcs d’atraccions demanaven retornar a l’activitat, aquest dimecres el Govern ha anunciat que —com a mínim— els obre una línia d’ajuts. La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Empresa i Coneixement, ha reforçat amb 300.000 euros la línia d'ajuts directes al sector de fires d'atraccions, revetlles i festes majors afectat per les restriccions de la covid-19.

Segons ha informat a través d'un comunicat, l'objectiu d'aquesta operació consisteix a donar cobertura a tots els beneficiaris que opten a la subvenció, que consisteix en una aportació única de 6.000 euros. La nova ampliació, publicada aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), eleva la dotació de la línia oberta el desembre passat fins als 2,1 MEUR.  

Segons dades facilitades per la Generalitat, la línia d'ajuts al sector de fires d'atraccions, revetlles i festes majors ja ha arribat a 347 beneficiaris, entre autònoms i empreses. Tal com assegura el Departament d'Empresa, els pagaments pendents es faran «en els pròxims dies». 

«Un 80% de pèrdues»

L'Associació Espanyola de Parcs d'Atraccions (AEPA) va expressar ahir mateix la seva gran preocupació i van expressar la seva urgència per a poder reobrir com abans millor. Ho fan, bàsicament, perquè anuncien que en aquest any pandèmic les pèrdues han estat del 80%.   

«Vull manifestar la gran preocupació del sector pel manteniment del tancament de les instal·lacions en algunes comunitats autònomes i la incertesa sobre els plans d'obertura i desescalada, que situa en una posició crítica a un dels principals actius turístics del nostre país», va explicar el passat dimarts, 13 d’abril, el president de la AEPA, Guillermo Cruz García, en representació dels 10 principals parcs espanyols, units sota aquesta associació, que reben més de 25 milions de visitants anualment, i dels més de 85.000 treballadors als quals aquestes empreses donen ús de manera directa i indirecta.


Comentaris

envia el comentari