Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro

El Govern amplia fins als 8.500 euros l'ajuda als comerços tancats en la tercera onada

El Departament d'Empresa també amplia la partida per ajudar la restauració, els centres d'estètica i els botigues de centres comercials

Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro
El Govern ha ampliat les ajudes per als comerços tancats durant la tercera onada. | Pixabay

La Generalitat ha anunciat aquest dimarts que amplia fins als 8.500 euros l'import de l'ajuda als comerços obligats a tancar durant la tercera onada de la pandèmia. Inicialment, el Departament d'Empresa i Coneixement va obrir una línia d'ajudes de 15 MEUR —2.500 euros per negoci— per als establiments que van haver de tancar entre el 7 i el 24 de gener, però amb la pròrroga de les restriccions —del 24 de gener al 7 de febrer— les subvencions es van ampliar fins als 6.000 euros per establiment.

Ara, la Generalitat eleva l'ajut fins als 8.500 euros, després que el Procicat allargués el tancament de diversos locals comercials fins al 21 de febrer. Per rebre aquest import, els beneficiaris de la línia no hauran de fer cap gestió addicional. Les ajudes van adreçades als establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i a les botigues de productes no essencials de centres, galeries i recintes comercials, tancats des del passat 7 de gener per fer front a l'expansió de la Covid-19.

El tràmit per sol·licitar l'ajut és telemàtic —a través del Canal Empresa— i finalitza aquest dimecres 10 de febrer a les 14.00 hores.

Set milions d'euros addicionals per ajudar la restauració, centres d'estètica i botigues de centres comercials

D'altra banda, el Departament d’Empresa i Coneixement ha reforçat amb set milions d’euros addicionals les línies d’ajut per a restauració, centres d’estètica i botigues de centres comercials dels mesos d’octubre i desembre de l’any passat per donar cobertura a la totalitat dels beneficiaris. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui l’ampliació de les línies, que sumen un import global de 107 milions d’euros.

Amb aquesta ampliació, el Departament d’Empresa i Coneixement, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), donarà cobertura al 100% dels beneficiaris d’aquestes subvencions.