Imatge del centre comercial de l'Illa Diagonal amb tots els locals tancats per la Covid-19

El Govern augmenta els ajuts directes als bars i restaurants dels centres comercials

Els establiments que ja havien sol·licitat l'ajuda rebran 8.000 euros més dels previstos inicialment

El Govern ha decidit ajudar una mica més un dels sectors més afectats per la pandèmia de coronavirus que ja fa més d'un any que és amb nosaltres. Les empreses de restauració, i concretament els establiments que es troben dins de centres comercials, han estat un dels més castigats per la presència del virus i per les mesures restrictives que s'han hagut d'aplicar des de l'esclat de la pandèmia. Aquest divendres, però, han rebut una molt bona notícia per part de l'executiu català. I és que la Generalitat ha apostat per augmentar els ajuts directes que havien de rebre aquests negocis. Es tracta d'un augment de 8.000 euros, una xifra que ja és més alta que l'import que havien de rebre inicialment (7.000 euros). Per tant, en total rebran 15.000 euros.

8.000 euros més pels locals de restauració en centres comercials

D'aquesta manera, el Departament d'Empresa i Coneixement ha decidit doblar els ajuts directes previstos en un principi als locals de restauració situats a l'interior dels centres comercials. L'augment de 7.000 a 15.000 euros representarà una dosi d'oxigen per aquest tipus d'establiments, que des del passat 7 de gener es troben tancats per les mesures restrictives que, des de fa un any, s'apliquen a Catalunya per contenir l'expansió i contagi de la Covid-19. Concretament, es podran beneficiar d'aquest augment els bars, restaurants i cafeteries que ja havien sol·licitat l'ajut en la línia tancada el passat 17 de març, segons ha informat el Departament i publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Els comerços de productes no essencials dels centres comercials, igual que abans

La notícia anunciada pel Departament d'Empresa i Coneixement no afecta els  comerços de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i les botigues de productes no essencials situades en centres, galeries i recintes comercials. I és que el pagament a aquests establiments s'engloba en la mateixa línia d'ajuts que els de la restauració, però en aquest cas, no veuran augmentada la partida econòmica que han de rebre. Tal com estava previst, aquests locals rebran una aportació de 5.000 euros.

Línia d'ajuts previstos pels establiments dels centres comercials estava dotada inicialment amb 10 milions d'euros i preveia ajuts de 5.000 euros per a comerços al detall de productes no essencials i de 7.000 euros per als locals de restauració. Ara, la Generalitat ha optat per augmentar fins als 15.000 euros els ajuts per als locals de restauració per ajudar a pal·liar els efectes del tancament d'aquests negocis des de fa tres mesos. Actualment, aquests ajuts estan en tramitació i l'abonament es farà automàticament al llarg dels propers dies. Els sol·licitants podran comprovar si se'ls ha atorgat a través del tauler electrònic de la Generalitat.