El vicepresident de la Generalitat i president en funcions, Pere Aragonès parlant amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó

El Govern amplia el fons d'ajuts als autònoms: 94 milions d'euros addicionals

El Departament de Treball assegura que el pagament de les subvencions estarà enllestit abans del pròxim 31 de març

El Govern ha aprovat aquest dimarts el traspàs al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dels 94 milions d'euros addicionals corresponents a les ajudes per a treballadors autònoms (o que formin part d'una microempresa) afectats econòmicament per la crisi de la Covid-19. Segons es detalla en el document dels Acords de Govern, aquests recursos serviran per incrementar fins als 374,7 MEUR el pressupost dels ajuts destinats a les 187.392 persones que han sol·licitat la subvenció i que tenen dret a percebre-la.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que «els 94 MEUR aprovats avui se sumen als 280 milions d'euros previstos inicialment per a arribar a totes les persones treballadores autònomes que compleixen els requisits de l’ajut i que rebran un pagament únic de 2.000 euros els pròxims dies». En aquest sentit, segons ha explicat el Departament de Treball, el pagament de les ajudes estarà enllestit en les pròximes dues setmanes, és a dir, abans del 31 de març.

El Govern destina 52,3 MEUR per continuar desplegant el Pla d'Educació Digital de Catalunya

El Consell Executiu també ha aprovat destinar 52.354.204 euros del pressupost del fons extraordinari al Departament d'Educació per continuar desplegant el Pla d'Educació Digital de Catalunya. La transferència de crèdits permetrà «continuar amb l'acceleració del pla» que es va impulsar arran de la pandèmia de la Covid-19, segons el Govern. El pressupost es destinarà a la instal·lació de LAN-Wifi als centres educatius (23,5 MEUR), a la connectivitat de l'alumnat vulnerable (6,6 MEUR) i a la dotació d'ordinadors tant a professorat (5,8 MEUR) com a alumnes (16,1 MEUR).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Així mateix, 335.412 euros es destinaran a l'oficina tècnica del pla. En aquest mateix àmbit, cal recordar que la setmana passada s'havien repartit el 54% dels 300.000 ordinadors compromesos als alumnes.