Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa, el 16 de juliol

El Govern analitza amb els agents socials la «necessitat» de noves mesures anticovid

Les propostes s'aniran concretant aquest dimarts al Consell de Relacions Laborals i la Comissió de Seguiment del Diàleg Social

El Govern ha analitzat aquest dilluns amb sindicats i patronals la «necessitat» de tirar endavant noves mesures per controlar la pandèmia de la covid-19 en un context d'augment dels contagis, després que avui l'executiu hagi anunciat que n'aprovarà de noves a final de setmana, hagi cridat a «sacrificar» l'activitat social i que ahir demanés a les empreses que facin teletreball.

Reunió amb sindicats i patronals

El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i la consellera de Salut, Alba Vergés, s'han reunit aquesta tarda amb el secretari general de l'UGT, Camil Ros, el de CCOO, Javier Pacheco, i els presidents de Foment del Treball, Josep Sànchez Llibre, i de Pimec, Josep Gonzàlez.

A la trobada s’ha analitzat la situació actual de la covid-19 i s’ha exposat la necessitat de tirar endavant mesures pel control de la pandèmia, unes mesures que el Departament de Salut ha anat posant sobre la taula. Aquestes mesures se seguiran concretant dimarts en les reunions que s'ha acordat convocar del Consell de Relacions Laborals i de la Comissió de Seguiment del Diàleg Social. També es convocarà una reunió ordinària del Consell del Diàleg Social. De la mateixa manera també s’ha acordat reunions setmanals entre Govern i agents per fer seguiment de les mesures.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon està en quarantena per ser contacte directe d'un positiu

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, està en quarantena per ser contacte d'un positiu per covid-19. Argimon hauria d'haver participat aquest dilluns a una roda de premsa amb el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, i amb la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, a l'hospital de Can Ruti, però les actuals circumstàncies ho han impedit. Argimon va rebre aquest diumenge la notificació que és contacte estret d'una persona infectada. «Pot passar de forma habitual a moltíssima gent i haurà de mantenir aquesta quarantena per mantenir el virus a ratlla», ha dit la consellera Vergés.