Pla obert d'una aula de la URV, vista des de fora, amb alumnes fent classe amb mascareta en el primer dia del curs 2020-2021

La Universitat Pompeu Fabra suspèn les classes presencials a partir de dijous

És el primer centre universitari del país en anunciar aquesta mesura

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha anunciat aquest dilluns que suspèn les classes presencials a partir del proper dijous, dia 15 d'octubre, per un període de 15 dies. La UPF és la primera universitat catalana en anunciar aquesta mesura i s'espera que la resta de centres universitaris ho facin en les properes hores i dies.

La resta d'universitats no concreten quan suspendran les classes

La UPF, doncs, és la primera universitat catalana en fer el pas ferm de suspendre la presencialitat. Una estona abans, el Consell Interuniversitari de Catalunya, el Govern i les 12 universitats catalanes han acordat, a petició de Salut Pública, reduir l’activitat presencial als campus universitaris en un escenari d'augment de contagis de la covid-19 a Catalunya. La reducció de l’activitat docent presencial durant un període de 15 dies se centrarà en les classes teòriques i, per tant, no afectarà ni a les pràctiques ni a l’activitat de recerca. El Consell Interuniversitari subratlla que aquesta mesura es farà efectiva «en els pròxims dies» i, en conseqüència, «demà es manté l’activitat universitària tal i com estava prevista». No s'ha concretat, doncs, quan s'iniciava la mesura i la UPF ha estat l'únic centre en fer-ho, per ara.

L'òrgan també ha acordat consensuar un criteri comú davant la petició de Salut Pública de reduir l’activitat presencial, tot respectant l’autonomia universitària. D’altra banda, els màxims responsables de les universitats catalanes s’han posat a disposició de les autoritats sanitàries per a l’adopció, «si s’escau en el futur», de noves mesures de contenció de la pandèmia.

Finalment, el Consell ha destacat i agraït el compromís de la comunitat universitària amb el seguiment i el compliment de les mesures de seguretat adoptades i ha reiterat que les universitats «són segures» i que l’objectiu de reduir «temporalment» la docència presencial és aconseguir la «disminució de l’activitat induïda», com és el cas de la mobilitat de les persones.