Los cazas de la Patrulla Águila dibujando la bandera de España en el cielo de Madrid

Les xarxes fan broma amb el «canvi» a la bandera d'Espanya durant el Dia de la Hispanitat

El fum que han deixat els caces de la Patrulla Àguila han sorprès a més d'un

Els reis d'Espanya han presidit aquest 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, l'únic acte de celebració des del Palau Reial de Madrid. Un esdeveniment molt reduït per la pandèmia de la Covid-19, a què ha assistit, això sí, tot el Govern i representants de tots els poders de l'Estat. La tradicional desfilada militar i la posterior recepció de Ses Majestats s'han suspès, per evitar les aglomeracions, però hi ha una cosa que ha cridat molt més l'atenció.

Un error tècnic 'canvia' la bandera d'Espanya durant uns segons

A l'acte al Palau Reial s'ha sumat, un any més, la Patrulla Àguila, que ha realitzat un emotiu homenatge als militars caiguts, sobrevolant el cel de la ciutat de Madrid, deixant rere seu fum amb els colors vermell i groc de la bandera d'Espanya... o aquesta ha estat la intenció.

Un desafortunat error tècnic, que per ara no sabem amb exactitud com ha passat, ha fet que el groc dels avions hagi estat substituït per una tonalitat més aviat blanca, i que un dels avions que havia de deixar anar fum vermell n'hagi emès també de blanc. En definitiva, el resultat no ha estat l'esperat, i l'estela que han anat deixant els caces ha provocat reaccions jocoses i plenes d'humor a les xarxes socials.

'L'esforç que ens uneix', el lema d'una Hispanitat atípica

El lema escollit en aquesta edició per a la celebració del Dia de la Hispanitat ha estat 'L'esforç que ens uneix', en referència a la lluita contra la pandèmia i en reconeixement a tots aquells que han actuat i continuen actuant en el seu combat.

A diferència de la multitudinària desfilada pel centre de Madrid, en aquesta ocasió l'acte únicament ha consistit en un hissat de bandera, un homenatge als que han donat la seva vida per Espanya, una imposició de condecoracions i una petita desfilada terrestre.