Imatge de la discoteca a l'aire lliure que han muntat a plaça Catalunya, amb l'assistència de centenars de persones

El Govern analitza la protesta de l'oci nocturn d'aquest dissabte a Barcelona

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, va qualificar de «més que lamentable» la situació

El Departament de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya està analitzant una acció que va organitzar aquest dissabte a la nit el sector de l'oci nocturn a la plaça Catalunya de Barcelona per a protestar contra el seu tancament com a mesura enfront de la Covid-19.

«Hi ha molts tipus d'imatges. Hem vist imatges del que passava dins del control, i el que passava fora», ha explicat el subdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, en una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press.

Polèmica per la protesta de l'oci nocturn

L'acció es va celebrar a l'aire lliure, amb música i un escenari instal·lat en un dels extrems de la plaça; segons els organitzadors es va controlar l'aforament i el compliment de les mesures de seguretat enfront del coronavirus.

El Procicat ha fixat quines mesures han de seguir-se per a evitar contagis a les manifestacions, «un dret fonamental que s'ha de garantir» i que els ciutadans poden exercir en concentracions estàtiques i respectant distàncies, ha explicat Delgado.

«Per la informació que tinc, hi havia una petició condicionada al compliment d'aquestes mesures», i ha afegit que de moment no pot jutjar el grau de compliment de les mateixes per part de l'organització perquè només li han arribat algunes imatges de l'acte.

Més enllà d'aquest esdeveniment —ha subratllat— ha demanat no aprofitar «qualsevol situació particular» per a relaxar-se, i ha recordat que les UCIs encara continuen plenes amb pacients de Covid-19.

Jaume Padrós considera la situació «més que lamentable»

En un tuit, el president del Col·legi de Metges de Barcelona (Comb), Jaume Padrós, va qualificar de «més que lamentable» la situació, després que es difonguessin a través de les xarxes socials imatges de persones en l'acció que no respectaven les restriccions.

I va exigir textualment una resposta exemplaritzant a les conselleries d'Interior i Salut, i a l'Ajuntament de Barcelona: «Si els organitzadors representen realment el col·lectiu de l'oci nocturn, és obvi que han perdut tota credibilitat».