Nous ajuts del Govern: anuncien una partida de 10 milions pels comerços tancats

«Els ajuts consistiran en una aportació única de 2.500 euros per a pimes i autònoms del sector del comerç afectats», ha remarcat la consellera Meritxell Budó

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta
El Govern ha aprovat una nova partida per a pal·liar els efectes de les restriccions  | cedida

El Govern continua mirant de pal·liar els efectes de la Covid-19 en els comerços de Catalunya. I en aquesta línia, tot just quan farà una setmana de les noves restriccions instaurades a tot el territori, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha anunciat una nova partida per als comerços obligats a tancar entre el 7 i el 17 de gener. «El govern autoritza transferir 10 milions d'euros per activar els ajuts directes als comerços obligats a tancar entre el 7 i el 17 de gener. Els ajuts consistiran en una aportació única de 2.500 euros per a pimes i autònoms del sector del comerç afectats», ha anunciat. 

El programa de subvencions consisteix en ajuts directes de 2.500 euros per als locals de centres, galeries i recintes comercials, així com establiments amb una superfície de més de 400 metres quadrats, obligats a tancar durant deu dies. L'objectiu és contribuir a pal·liar els efectes econòmics derivats de les noves mesures. Els pròxims dies es publicaran les bases dels ajuts i pròximament s'obrirà la convocatòria.

Més enllà d'aquesta ajuda, la consellera també ha recalcat «per enèsima vegada» que el Govern reclama la instauració obligatòria del teletreball: «Per enèsima vegada:, reclamem decretar el teletreball com a obligatori per a totes les activitats que no són essencials». 

El Govern aprova 490 milions d'euros pel CTTI per als serveis recurrents TIC del 2021

D'altra banda, el Govern també ha aprovat aquest dimarts la contraprestació econòmica de les solucions TIC recurrents que presta el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per al funcionament diari de la Generalitat i el seu sector públic per un import de 490.842.871 euros. Segons l'Executiu català, aquests serveis inclouen el suport a més de 180.000 llocs de treball, al manteniment i explotació de més de 1.800 aplicacions, i a la connectivitat de més de 7.500 edificis, incloent-hi, a banda de les seus administratives, els centres docents, els sanitaris, les comissaries i els jutjats.

La contraprestació incrementa en un 8,3% la de l’any 2020 a causa, bàsicament, de les necessitats generades per la pandèmia de coronavirus, iniciada el passat mes de març a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari