YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern aprova crear un programa de salut pública per incorporar 500 nous rastrejadors de Covid

El programa té una durada de dos anys, però és prorrogable en un màxim de tres

Dos sanitaris preparant proves PCR per al cribratge al Centre Cívic de l'Ereta de Lleida
El programa té una durada de dos anys, però és prorrogable en un màxim de tres  | Cedida

El Govern de la Generalitat ha aprovat la creació d'un nou programa de Salut Pública que preveu la incorporació de fins a 500 persones més als equips de rastreig de Covid-19 a Catalunya. La part més important d'aquests professionals tindran un perfil administratiu i assumiran la realització de les enquestes de casos i la recollida de contactes de persones amb coronavirus. A més, comptaran amb personal tècnic sanitari de referència que els orientarà davant dels dubtes i els proporcionarà pautes d'actuació en el desenvolupament de la seva tasca.

En una primera fase de la implementació del programa, ja s'incorporaran 376 enquestadors i 40 referents, que es podria ampliar fins a la xifra màxima en funció de l'evolució de la pandèmia. Aquests efectius se sumaran als prop de 2.300 rastrejadors del sistema públic de salut de Catalunya per traçar els nous contagis i identificar-ne els contactes estrets.

Aquest programa, adscrit a la secretaria de Salut Pública, té una durada de dos anys, però és prorrogable en un màxim de tres. Es finançarà amb els Fons Covid-19 generats a la secció pressupostària corresponent al Fons de contingència i entrarà en vigor el dia de la publicació de l’Acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

 

El Govern no descarta un confinament perimetral de Catalunya

El director del Servei Català de Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha advertit que podria haver-hi un confinament perimetral a Catalunya «si es complica» la pandèmia del coronavirus. Tot i això, ha indicat que de moment no és necessari. Comella ho ha dit en una entrevista a Rac1, on també ha explicat que la durada de les mesures restrictives imposades la setmana passada vindrà marcada per les dades de la Covid-19.

Segons Comella, si la ciutadania és capaç de fer cas de les mesures actuals i s'aconsegueix frenar la corba de contagis no caldran restriccions més dures. «Però si les xifres segueixen creixent, s'haurà de seguir apostant per mesures que faciliten el control», ha assenyalat. D'altra banda, ha reconegut que actualment les xifres actuals de Catalunya són «dolentes».


Comentaris

envia el comentari