Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Meritxell Budó en roda de premsa amb la senyera al darrere

El Govern aprova l'oferta de 3.152 places docents

L'oferta inclou 1.356 per a l'estabilització i consolidació de l'ocupació temporal i 1,796 corresponents a la taxa de reposició de jubilacions
La consellera Meritxell Budó en roda de premsa amb la senyera al darrere
El Govern ha aprovat l'oferta d'un total de 3.152 places docents | Generalitat de Catalunya

El Govern ha aprovat l'oferta d'un total de 3.152 places de funcionaris de cossos docents no universitaris per al 2020. L'oferta inclou 1.356 per a l'estabilització i consolidació de l'ocupació temporal i 1,796 corresponents a la taxa de reposició de jubilacions. El Govern ha afirmat que aquest increment de l'oferta millorarà les condicions de les plantilles i reduir la interinitat. Aquesta oferta pública s'ha d'executar en un màxim de tres anys i s'afegeix a les ofertes aprovades del 2017 al 2019.

La publicació de l'oferta pública de 2020 permet donar continuïtat a convocatòries «massives» d'oposicions en els propers cursos per reduir el percentatge interí.

Hi haurà un total de 1.796 places de reposició

Pel que fa l'estabilització, del total de 1.356 places, 402 seran del cos de mestres, 873 del de professors de secundària, 42 del de professors tècnics d'FP, 29 d'escoles oficials d'idiomes, nou d'arts plàstiques i disseny i un del cos de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny.

De les 1.796 places de reposició, 1.103 seran del cos de mestres, 628 professors d'ensenyament secundari, 53 professors tècnics d'FP, cinc d'escoles oficials d'idiomes i set d'arts plàstiques i disseny.

El Govern aprova estendre el Pla Serra Húnter

La Generalitat, d'altra banda, ha decidit aprovar una mesura que té com a objectiu captar personal docent i investigador altament qualificat. La iniciativa, que es basa a estendre el Pla Serra Húnter, havia d'acabar el pròxim 31 de desembre, però els canvis que han tingut lloc a conseqüència de la pandèmia del coronavirus han obligat el Govern a modificar el calendari i ampliar els terminis.

Així les coses, està previst que el pla finalitzi un cop s'hagi pogut completar l'avaluació i, d'aquesta manera, es pugui ratificar una nova fase que s'allargarà durant els pròxims quatre anys.

Amb aquesta iniciativa el Govern vol «consolidar el compromís del sistema universitari» pel que fa a la incorporació i retenció del talent del professorat, i també té l'objectiu de «potenciar la incorporació de personal docent i investigador». Per aquest motiu, la Generalitat ha cregut que era necessari garantir-ne la continuïtat.