El govern apuja el preu d'un producte essencial per protegir-se de la Covid

Així figura en la darrera publicació del BOE

Moltes màscares amuntegades una damunt de l'altra
Cada unitat de mascaretes higièniques val 0,96 euros | Unsplash

Des de l'inici de la pandèmia del coronavirus hi ha hagut bàsicament dos productes genèrics els quals la seva demanda s'ha disparat entre la població: les mascaretes i els gels hidroalcohòlics. Aquest fet va provocar que el seu preu al mercat, i després a les farmàcies, es disparés, fent que el govern hagués d'establir un preu màxim de venda al públic.

Tanmateix, després de marcar uns preus fa algunes setmanes, en l'última publicació del BOE es pot observar que aquests han variat després de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments. Així els gels hidroalcohòlics han patit una lleugera pujada en alguns dels seus formats.

Concretament, en el format de 150 ml es passa d'un preu màxim de 0,021 euros a 0,025 euros per ml. En els que de 151 a 300 ml el preu màxim ascendeix de 0,018 euros a 0,021 euros. En canvi, es manté en 0,015 euros el ml per als envasos de 301 ml a 1 litre.

El que s'ha regulat per primera vegada és el preu màxim per als antisèptics de pell sana autoritzats per Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Aquests són de 0,032 euros el mil·lilitre per als formats de fins a 150 ml, de 0,023 euros per als formats d'entre 151 ml i fins a 300 ml; i de 0,015 euros per als formats d'entre 301 ml i fins a 1.000 ml.

Sense novetats amb les mascaretes higièniques

Per la seva banda, les màscares quirúrgiques; les recomanades per a professionals, pacients en quarantena o persones d'especial risc, mantenen el seu preu màxim per unitat. Cadascuna es pot vendre a 0,96 cèntims.

De moment, el que no ha establert l'AEMPS és un preu màxim per a les mascaretes higièniques, aquelles fetes amb teixit tèxtil. Això és així, segons recull el BOE, perquè s'està a l'espera d'obtenir «més informació sobre els costos de fabricació».


Comentaris

envia el comentari