El govern augmentarà el salari mínim a 950 euros aquest 2020

La decisió ha estat presa després d'arribar a un acord amb els sindicats i la patronal

El Govern central augmentarà el Salari Mínim Interprofessional —SMI— fins als 950 euros aquest any, després d'arribar a un acord amb els sindicats i la patronal. La mesura arriba després de l'augment del 22.3% que va tenir lloc el 2019, quan l'Executiu de Pedro Sánchez el va pujar fins als 900 euros, i suposarà un increment del 5,5%.

Situar el salari mínim en uns 1.200 euros a finals de la legislatura

La notícia ha estat confirmada aquest mateix dimecres per la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, així com els secretaris de CCOO i UGT —Unai Sordo i Pepe Álvarez, respectivament— i els presidents del CEOE, Antonio Garamendi, i Cepyme, Gerardo Cuerva. 

El nou Executiu de coalició s'ha marcat l'objectiu, tal com queda recollit en l'acord programàtic subscrit entre PSOE i Unides Podem, situar el salari mínim en el 60% del salari mitjà a finals de la legislatura, quelcom que equivaldria a uns 1.200 euros, xifra recomanada per la Carta Social Europea.

Segons Díaz, avui és «un gran dia per a la democràcia»

En aquest sentit, Díaz ha destacat que avui és «un gran dia per a la democràcia», amb aquest primer «gran acord social» a què han arribat els agents socials.

 

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari