La consellera de Salut, Alba Vergés, a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona amb mascareta i jaqueta groga

La decisió del Govern sobre si es poden celebrar les eleccions al Barça

La consellera Vergés diu que l'última paraula sobre si es manté la convocatòria la té el club

El Govern de Catalunya autoritza la celebració de les eleccions a la presidència del FC Barcelona per al proper diumenge, dia 24 de gener i passa la pilota al club, que es qui prendrà la decisió definitiva sobre la seva celebració. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que les mesures vigents actualment no impedeixen la celebració del procés electoral tal com està previst, amb deu seus on poder exercir el vot: Camp Nou, Palau Blaugrana, ​​Girona, Tarragona, Tortosa, Lleida, Madrid, València, Sevilla, Palma i Andorra la Vella. Amb tot, aquest divendres hi haurà una reunió tècnica amb el club abans que es prengui una decisió definitiva.

D'aquesta manera, la Junta Gestora que comanda el club, amb Carles Tusquets al capdavant, haurà de ser qui decideixi si es mantenen les eleccions al club per al 24 de gener o bé si es busca una data alternativa a les eleccions. Tot i que les signatures que els han de permetre ser candidats encara han de validar-se per part del FC Barcelona, està gairebé confirmat que seran tres els aspirants a presidir el Barça: Toni Freixa, Víctor Font i Joan Laporta, que és el principal favorit i que ja va presidir l'entitat entre 2003 i 2010.

Les eleccions del Barça, deslligades de les de la Generalitat de Catalunya

D'altra banda, Alba Vergés ha afirmat que la decisió sobre si s'han d'ajornar o no les eleccions del 14-F «correspon als partits polítics». Ha afegit que el que fa el Departament de Salut és, «amb la màxima responsabilitat», explicar la situació epidemiològica. En aquest sentit, ha detallat que aquest dijous hi ha una nova reunió tècnica amb els grups parlamentaris on es detallarà una actualització dels escenaris que ja es van explicar dilluns i que «no està lluny» d'aquesta. Així, ha afirmat que l'increment de pacients a les UCI es mantindria i podria arribar a uns 800 ingressats. «No és bo ni desitjable i treballarem per poder no arribar a aquesta tensió», ha manifestat.

La consellera no s'ha mostrat ni a favor ni en contra d'ajornar les eleccions i ha insistit que aquesta decisió correspon a la taula de partits que se celebrarà aquets divendres. Ha afegit que des de Salut estan informant els partits sobre quins són els escenaris previstos per al 14-F, tenint en compte la «incertesa» que acompanya la pandèmia. En tot cas, ha afirmat que es manté la previsió de creixement d'ocupació a les UCI, que ara frega els 500 pacients. Ha afegit que les mesures aplicades fins ara han permès «contenir» el creixement de la pandèmia però ha destacat que es continua creixent. Per això, ha dit que la mirada ha d'estar sempre posada en el control de la pandèmia.