La portaveu del Govern, Patricia Plaja, en roda de premsa

El Govern fa un nou avís sobre la retirada definitiva de mascaretes a Catalunya

El Govern diu que primer s'hauran de retirar a les escoles, i després es plantejarà la supressió general de les mascaretes

El Govern ho té clar: Catalunya ha de fer «passes endavant» i un d'aquests és la supressió definitiva de mascaretes en interiors. Tot i això, hi ha una premissa clara: no volen córrer. Si ahir el conseller Argimon es fixava un termini màxim d'un mes per la retirada de mascaretes, avui la portaveu Patrícia Plaja ha volgut fer-hi un petit matís. 

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha reiterat aquest dimarts que les aules de les escoles haurien de ser el primer lloc on s'haurien de retirar les mascaretes als interiors si es manté l'evolució positiva dels indicadors de la pandèmia. I després, de manera progressiva, en altres espais.

Passatgers en un bus amb mascareta.
Les mascaretes seran recomanables al transport públic. | Europa Press

«Cal fer passes endavant»

«Cal avançar en aquesta mal anomenada nova normalitat», ha assenyalat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, malgrat no concretar els pròxims passos que es duran a terme.

No obstant això, ha admès que veuen amb bons ulls mesures que comportin «passos endavant» com l'eliminació de les quarantenes i la retirada de les mascaretes en espais interiors sempre que la situació epidemiològica ho permeti.

El govern espanyol dona el 'sí' a la retirada de mascaretes 

Com a mínim, això és el que assegura Pedro Sánchez. El president espanyol va assegurar el passat dilluns, 28 de febrer, que «molt aviat» deixarà de ser obligatori l'ús de mascaretes en espais tancats. 

Tot i això, Sánchez no va voler precisar la data exacta, quelcom que sí que va voler fer Josep Maria Argimon. I és que, segons el conseller de Salut —i sempre que el context de la Covid-19 ho permeti— les mascaretes en interiors se suprimirien en un termini màxim de «tres setmanes o un mes».