Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut i Consum de les illes Balears, Patricia Gómez, i la presidenta del govern, Francina Armengol en una foto

El govern de Balears aprovarà el divendres el pas de Formentera al nivell 4 reforçat

El passat dimarts la consellera de Salut i la presidenta del govern autonòmic van reunir-se telemàticament per avaluar els resultats de les mesures adoptades fins ara a l'illa
La consellera de Salut i Consum de les illes Balears, Patricia Gómez, i la presidenta del govern, Francina Armengol en una foto
La consellera Patricia Gómez, i la presidenta del govern, Francina Armengol, van reunir-se dimarts | Cedida

El Consell del Govern de Balears analitzarà demà divendres, 29 de gener, el pas de Formentera al nivell 4 reforçat d'alerta per COVID-19, una mesura que entrarà en vigor el dissabte 30 de gener.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i la presidenta del govern, Francina Armengol, s'han reunit aquest dimarts de manera telemàtica amb la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer. En la trobada s'han avaluat els resultats de les mesures adoptades fins ara a l'illa, que es troba tancada perimetralment.

Segons ha detallat el govern en un comunicat, el nou nivell implicarà, entre altres qüestions, la suspensió d'activitat a l'interior i l'exterior de bars, cafeteries i restaurants, que només podran vendre menjar per a portar o lliurar a domicili. Així mateix, es limiten les reunions familiars i socials a persones del mateix nucli de convivència, tant en espais públics, com a privats, i tant a l'interior, com l'exterior.

D'altra banda, la Conselleria de Salut i Consum analitzarà la conveniència de dur a terme un sedàs poblacional durant la segona setmana de febrer en funció de l'evolució de les dades.
 

Incidència disparada

En referència als indicadors epidemiològics, des del govern han assenyalat que la incidència acumulada a 14 dies a Formentera s'ha disparat en les últimes setmanes. El 24 de gener va arribar a un màxim de 1.048 casos per 100.000 habitants i la mitjana del percentatge de positivitat dels set dies anteriors se situava pràcticament en un 22 per cent.

Aquestes xifres es troben molt per sobre del llindar dels 60 casos per 100.000 habitants i del 3 per cent de positivitat que el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties estableix per a definir un territori en situació de risc.

Així mateix, a Formentera s'han detectat 22 brots que involucren a residents de l'Illa amb un total de 160 casos relacionats. El cas primari del primer brot validat es va diagnosticar l'11 de juliol i l'últim, el dia 17 de gener.