Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona sosté un Iphone de color negre

El Govern publicarà pròximament una aplicació mòbil per millorar la seguretat del 14-F

L'app, que es podrà descarregar en els pròxims dies, oferirà en temps real l'afluència de gent als col·legis electorals
Una dona sosté un Iphone de color negre
Els ciutadans podran seguir en temps real l'afluència als col·legis electorals durant el 14-F. | Europa Press

El Govern presentarà en els pròxims dies una aplicació mòbil per millorar la seguretat durant la jornada electoral del pròxim 14 de febrer. Ho ha avançat aquest dijous RAC 1, que assegura que a través de l'app, que s'està acabant d'enllestir aquests dies, es podrà seguir en temps reals l'afluència de gent als punts de votació, coneixent si estan plens o no, alhora que es podran consultar totes les mesures de seguretat que s'han de prendre per anar a votar.

Segons ha explicat l'emissora catalana, a través d'aquesta aplicació els ciutadans també podran conèixer en quin col·legi electoral han d'anar a votar, ja que en el marc de les mesures anti-Covid hi ha hagut canvis. En aquest sentit, cal recordar que el Govern, conjuntament amb els ajuntaments d'arreu de Catalunya, han buscat espais amplis —com per exemple pavellons esportius— i amb bona ventilació.

El conseller Solé demana a la ciutadania que consulti l'app abans d'anar a votar

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat al podcast '14-F' de RAC+1 que «els ciutadans podran conèixer en tot moment la densitat de ciutadania votant al col·legi que els pertoca, i per tant, podran veure en quin moment hi ha una situació favorable amb menys persones al col·legi electoral». En aquest sentit, Solé ha demanat a la ciutadania que «faci aquesta consulta abans d’exercir el seu dret a vot»

Així mateix, l'aplicació mòbil, que s'està acabant d'enllestir i es podrà descarregar en els pròxims dies —abans del 14-F—, oferirà als ciutadans recordatoris sobre les mesures de seguretat que hauran de seguir per anar a exercir el seu dret a vot.

Comença la campanya electoral

Aquest dijous a la mitjanit es dona el tret de sortida a la campanya electoral de cara al 14-F, amb actes de la majoria de partits a la ciutat de Barcelona, amb excepció d'ERC que començarà la campanya a Mataró i la CUP, que ho farà a Girona.

Aquest dijous a la tarda hi haurà un desembarcament de líders nacionals a Catalunya, ja que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, acompanyarà Salvador Illa; mentre que Pablo Casado i Inés Arrimadas donaran suport a Alejandro Fernández i Carlos Carrizosa, respectivament.