Un grup de persones es desinfecten les mans amb gel a la Xina

La Xina comença a fer tests anals per detectar el coronavirus

Les autoritats del país asiàtic asseguren que són més precisos que les proves nasals

La Xina ha començat a realitzar tests anals per a detectar la Covid-19 a persones de risc i viatgers que arriben de l'estranger. Segons les autoritats xineses, aquest és un mètode més fiable, tot i que ha aixecat crítiques a les xarxes socials del país asiàtic. Cal recordar que la Xina ha aconseguit aturar la pandèmia, registrant només dues morts a causa del coronavirus des del passat mes de maig.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En les darreres setmanes, la Xina ha registrat petits brots de coronavirus en diversos punts del país, motiu pel qual les autoritats sanitàries han realitzat tests ràpids i massius a milers de persones. Habitualment són proves PCR, amb mostres del nas o de la gola. Tot i això, segons explica la televisió pública CCTV, els veïns de diversos barris de Pequín es van sotmetre a tests rectals.

Segons la cadena pública xinesa, aquest mètode també s'està realitzant a les persones que fan quarantena obligatòria en hotels, inclosos els viatgers arribats de l'estranger. El doctor Li Tongzeng, de l'Hospital You'an de Pequín, ha explicat a la CCTV que amb el test anal «augmenta la taxa de detecció de persones infectades», ja que el coronavirus roman més temps a l'anus que a les vies respiratòries.

La mesura, molt comentada a les xarxes socials

Davant la controvertida mesura, les reaccions a les xarxes socials no es van fer esperar. Un usuari de Weibo explicava que «no és massa dolorós, però sí que és molt humiliant». Un altre usuari de la xarxa social xinesa feia broma sobre els tests, assegurant que «m'han fet dues exploracions anals. En el procés, també em van prendre una mostra de la gola. Cada vegada, temia que la infermera s'oblidés de canviar el bastó entre les dues».

Tot i que les autoritats xineses han iniciat a fer servir aquest tipus de prova, la CCTV va assegurar que no es generalitzaran els tests anals entre la població, ja que «no són prou pràctics».

Cal recordar que la Xina obliga a totes les persones que vulguin viatjar al país a presentar dos tests negatius (PCR i serològic) abans d'embarcar i, a la seva arribada han de realitzar una quarantena d'almenys 14 dies en un hotel.