Els cinemes catalans perden 15 milions d'espectadors el 2020 amb una caiguda del 85%

Així ho ha avançat TV3 a partir de les dades del Gremi de Cinemes de Catalunya

Imatge d'arxiu d'unes butaques i una pantalla de cinema
Els cinemes catalans han registrat pèrdues aquest 2020 mai vistes | Pixabay

Les sales catalanes han perdut 15 milions d'espectadors en els darrers últims dotze mesos, incloent-hi gener del 2021, amb una caiguda del 85% respecte al mateix període de l'any anterior, segons dades del Gremi de Cinemes de Catalunya que ha avançat TV3 i ha confirmat l'ACN.

Tot i això, Camilo Tarrazón, president del gremi, ha destacat que l'any passat els cinemes van rebre 5 milions d'espectadors «sense cap contagi». En declaracions a l'ACN, Tarrazón ha explicat que al gener d'enguany ha empitjorat la situació i que és «dolorós continuar amb aquestes restriccions i que és la causa per la qual algunes cadenes estan fent aquests tancaments temporals».

L'any 2019 les sales catalanes van rebre 18,9 milions d'espectadors i el 2020, 4,9, segons dades del Gremi. La caiguda va ser del 73,6%. Si es comparen els darrers dotze mesos incloent tot el mes de gener del 2021, la caiguda arriba al 85%.

Aquestes xifres coincideixen en els tancaments temporals de les sales de cinema. El Grup Balañá ha anunciat aquest dimecres que tancarà temporalment els Cinemes Aribau i els Gran Sarrià a partir de l'1 de febrer. El grup mantindrà oberts la resta de cines de dimecres a diumenge, els Arenas, Balmes, Bosque i Glòries, tots ells a Barcelona.

En un comunicat, la cadena explica que els motius, que «no ha fet possible mantenir totes les sales obertes» com havien previst, són la prolongació de les restriccions degut a la pandèmia de la covid-19, la situació actual del sector i la retirada d'estrenes de pel·lícules previstes per les pròximes setmanes. Balañá s'ha sumat així a diverses cadenes que han anunciat tancaments temporals com Yelmo, Ocine i Cinesa.
 

Yelmo tanca les seves sales, a excepció de Madrid i Canàries

Cinema Yelmo va comunicar el passat dimarts, 26 de gener, el cessament temporal de la seva activitat «per circumstàncies excepcionals i per causes de força major» derivades de la situació actual de la Covid-19, la qual cosa suposa el tancament de la majoria de les seves sales de cinema a Espanya, a excepció de Madrid i Illes Canàries.

«L'increment de restriccions, tocs de queda imposats i la retirada de pel·lícules previstes per a les pròximes setmanes compliquen l'operació dels cinemes», va assenyalar l'empresa en un comunicat.

En concret, en la Comunitat de Madrid, les sales de Cinema Yelmo Luxury Palafox i Plaza Norte 2 romandran amb la seva activitat habitual, mentre que Cinema Yelmo Ideal, Tres Aguas, Rivas Futura, Islazul i Plenilunio tancaran els dilluns i dimarts. Per la seva banda, Cinema Yelmo Las Arenas i Alisis a Illes Canàries continuaran operant.


Comentaris

envia el comentari