YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La residència de Vilafant inicia la vacunació després de tancar el brot de Covid-19

Ha provocat 16 morts i 93 persones contagiades, 61 de les quals usuaris del centre

Tres sanitaris vacunen un avi en una residència de gent gran
Els residents i sanitaris de la residència de Vilafant van començar a rebre aquest dimecres la primera dosi de la vacuna. | Europa Press

El Departament de Salut dona per tancat el brot a la residència Les Forques de Vilafant (Alt Empordà), que torna a ser qualificada com a verda. Aquest dimecres els equips de vacunació s'han desplaçat al centre per administrar la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a usuaris i treballadors. El centre va començar el procés de desaïllament la setmana passada i s'han anat fent testos serològics als usuaris per determinar el seu estat immunològic. Els últims, aquest dilluns, a set usuaris contagiats.

El brot a Vilafant es va detectar el passat 2 de gener en un dels cribratges rutinars als treballadors als centres residencials. Es van activar els protocols i es va sectoritzar la residència. També es va posar en marxa un cribratge massiu entre residents i treballadors, que inicialment va detectar set positius —sis usuaris i un professional. Progressivament, es van registrar nous contagis entre residents i treballadors que van començar a manifestar símptomes i, en un segon cribratge al cap de pocs dies, van aflorar 33 usuaris i 16 professionals positius més.

La setmana passada es va fer un nou cribratge a professionals amb la detecció d'alguns positius, mentre que el passat dilluns es van trobar els últims casos. Des que va començar el brot, aquest ha provocat 16 morts i 93 contagis, 61 dels quals en residents del centre. Així mateix, també s'han infectat 32 professionals.

Prop d'una cinquantena d'afectats a la residència de Lladó

Molt a prop de Vilafant, a la residència Bona Vista de Lladó, el passat dilluns es van notificar tres defuncions i sis ingressos hospitalaris d'un brot detectat el passat 11 de gener que afecta 45 persones. El primer contagi es va detectar en un treballador, en el marc d'un dels cribratges que es fan setmanalment als professionals d'aquests centres.

Aquest primer positiu va aflorar tres dies després que el centre rebés la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19.Immediatament, es van activar tots els protocols per la contenció dels contagis i la sectorització de la residència i el dia següent es va fer un cribratge a tot el centre, en el qual es van detectar inicialment 21 residents positius.


Comentaris

envia el comentari