Donen per morta a la seva mare i obre els ulls quan l'anaven a incinerar

El certificat de defunció no detalla l'hora de la mort ni la causa

Pla detall d'un taüt amb flors vermelles
La filla es va apropar al taüt per verificar la mort i la mare va obrir els ulls   | Collyfer

La pandèmia ha tingut múltiples conseqüències en les rutines més habituals de la població i inclòs és culpable de produir desavinences en altres aspectes del dia a dia. Fa només uns dies es donava a conèixer al cas d'una dona gran de Lugo a qui s'havia confós amb una altra resident, i a qui s'havia donat per morta. Un altre cas similar i cridaner arriba des de la província de Chaco, a Argentina, on es va donar per morta una dona i va despertar moments abans de la seva incineració.

Així ho relata a les seves pàgines el diari 'La Nación' en una conversa amb un agent de la llei al país sud-americà. L'oficial Franco Duarte comenta, sense posar nom als protagonistes, la dantesca història de terror que van viure els familiars d'una dona que anava a ser incinerada viva. Segons assegura l'entrevistat encara està una mica commocionat amb el que va passar.

La filla es va apropar al taüt per verificar la mort

Segons s'ha testificat en la denúncia, una dona d'avançada edat es trobava interna a l'UCI del sanatori La Sagrada Familia de Chaco, a causa d'una fallada en el sistema biliar. El diumenge 24 de gener, el centre mèdic es va posar en contacte amb la seva filla per comunicar que la seva mare havia mort i la filla va començar els tràmits legals necessaris per acomiadar la seva mare.

Abans de donar el sí a la cremació de les restes va decidir acomiadar la dona en una vetlla, una decisió que va desencadenar la sorprenent història. «Una vegada al lloc, allà va ser quan es va apropar al taüt i va veure que la seva mare obria els ulls», detallava una persona propera als familiars de la víctima.

En aquell mateix instant l'àvia va ser traslladada al centre hospitalari on havia estat declarada morta i on avui dia segueix ingressada en estat crític. Després de la situació, la filla es va personar amb el certificat de defunció que va proporcionar el centre mèdic, que segons han confirmat fonts policials, no compta ni amb l'hora de la mort ni tampoc la causa de la defunció.

Des del centre sanitari on van tenir lloc els fets hi ha hagut comunicació amb els familiars, però encara no s'han pronunciat públicament. El diari argentí assegura que el centre no vol realitzar cap mena de declaracions. El cas l'investiga en l'actualitat la Fiscalía d'Investigació penal a càrrec de la Dra. Ana María de Pacce.

 

Altres casos d'errors sanitaris

Un cas que omplia les portades dels diaris espanyols és el que cas de la residència Bartolomeu de Xove, a Lugo, on una àvia de la residència que havia patit coronavirus va ser traslladada al centre Os Gozos de Pereiro d'Aguiar, a Ourense, amb motiu que existeix una planta habilitada específicament per les persones que pateixen aquesta patologia.

La dona que realitzava el trasllat amb la seva companya d'habitació va ser notificada morta a causa de les complicacions derivades pel virus. El funeral es va celebrar l'endemà i a causa de les mesures de prevenció establertes per la Covid, el taüt va romandre completament tancat, un fet que va evitar la identificació.

Després de deu dies de confinament al nou centre, la dona va donar positiu en una prova PCR, i va tornar a ser traslladada al geriàtric d'origen. Allà la direcció del centre es va adonar de l'error i ho va comunicar als familiars. Des del mateix centre lamenten profundament la confusió ocasionada, i atribueixen a la presa de decisions improvisada que genera la situació de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari