YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'anunci d'avui mateix de SEAT a milers de treballadors a Catalunya

La companyia inicia un pla per a protegir-se de la variant britànica del coronavirus

La companyia farà proves dues vegades per setmana per minimitzar el risc de brots i protegir-se de la variant britànica
SEAT realitzarà 4.500 test d'antígens diaris per prevenir el contagi massiu entre els seus empleats | ACN

Seat estableix un pla massiu de proves ràpides de covid-19 a partir d'aquest dijous pels més de 10.000 treballadors de producció, segons ha anunciat la companyia en un comunicat. La previsió de Seat és fer testos d'antígens dues vegades per setmana, amb una mitjana de 4.500 tests diaris.

L'objectiu d'aquesta mesura és minimitzar el risc que es produeixin brots a la fàbrica i destensar la xarxa de salut, davant increment de casos i la propagació de la variant britànica, més contagiosa. A més, Seat anuncia que ha preparat un pla de vacunació en tres fases pels empleats en el moment en què hi hagi disponibilitat i assegura que s'ha posat a disposició de les autoritats per «col·laborar» en la campanya de vacunació.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'automobilística afirma que va ser la primera companya a Espanya a fer proves massives, i des de l'abril ja ha fet 55.000 proves PCR i d'antígens.

Només el 0,7% de la plantilla ha donat positiu aquest gener

El resultat d'aquesta campanya de testos dins l'empresa ha sigut una detecció de positius «realment baixa», només el 0,6% de la plantilla va donar positiu a l'abril; un 1% al setembre i un 0,7% el gener del 2021, un percentatge «molt allunyat de la mitjana de positivitat, al voltant del 10%».

«La salut i la seguretat dels nostres empleats és i serà sempre una prioritat a Seat», ha assenyalat el vicepresident de Recursos Humans i Organització de Seat, Xavier Ros en declaracions citades en un comunicat. «Estem convençuts que seguir en aquesta línia de prevenció, complint estrictament les mesures recomanades (mascaretes, distància de seguretat i higiene de mans), a més de la realització de tests massius, ens ajudarà a protegir a tots els que formem part d'aquesta companyia i del Grup Volkswagen a Espanya», ha afegit.

Pla de vacunació en tres fases

Amb l'arribada de les vacunes, Seat està treballant en un pla que permeti vacunar els seus treballadors «a mesura que la disponibilitat de vacunes augmenti», i «sempre en coordinació amb el Departament de Salut». En aquest sentit, la companyia ha manifestat a les autoritats la seva predisposició per col·laborar amb el pla de vacunació de la població i contribuir a alleugerir així la càrrega del sistema públic. Seat va fabricar més de 600 respiradors d'emergència per enviar a les UCI saturades durant la primera onada.

L'automobilística ha traçat un pla de vacunació en tres fases, que s'espera aplicar «sense interferir en els plans de proveïment de les autoritats». A la primera, s'ha plantejat vacunar tot el personal sanitari de la seva plantilla, format per més de 50 persones. En una segona etapa s'espera poder vacunar tot el personal de risc i amb més exposició a virus, abans de poder passar a una fase de vacunació massiva.

Dins del Comitè Científic Seat Empresa Saludable, del qual és membre el doctor Bonaventura Clotet, el fabricant oferirà als seus treballadors la possibilitat de participar voluntàriament en un estudi en fase 3 de les vacunes contra la covid-19 que s'estiguin desenvolupant.

Aquest any, l'automobilística està posant en marxa un nou centre mèdic al nou espai que ha inaugurat a Barcelona, Casa Seat. Aquestes instal·lacions compten amb un servei sanitari fix, per poder atendre tant a empleats com a visitants, expositors i treballadors d'altres empreses del Grup Volkswagen ubicats a la ciutat.


Comentaris

envia el comentari