YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un brot de Covid-19 afecta 12 residents i 4 treballadors d'una residència del Gironès

El primer contagi es va detectar diumenge passat durant un cribratge rutinari a la residència

Imatge d'arxiu de les mans d'un avi
El primer contagi es va detectar diumenge passat  | Pixabay

Un brot de Covid-19 afecta dotze dels 29 residents i quatre treballadors de la residència geriàtrica Sant Jordi de Celrà, a la comarca del Gironès. Segons informa Salut, el primer contagi es va detectar diumenge passat durant el cribratge rutinari que es fa setmanalment als professionals de centres residencials.

Arran del positiu, van activar les mesures de contenció i control, van activar el pla de sectorització de la residència i van fer un cribratge massiu a tots els residents i els treballadors. Amb les proves, van detectar dotze casos entre els residents i a tres empleats més (que se sumen al primer que va donar positiu diumenge).

Per garantir la sectorització dels espais, han traslladat tres usuaris a la residència Orpea, al Puig d'en Roca i al sociosanitari de la Clínica Salut. Així, avui dia hi ha nou persones positives aïllades en zona vermella. El Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública estan fent seguiment del brot i de les mesures preventives juntament amb la direcció del centre. L'equip d'atenció primària de Celrà s'ha encarregat del seguiment clínic dels pacients.

L'hospital de Jesús, a Tortosa, deixa de rebre nous ingressos a causa d'un brot

Un brot que afecta 50 pacients de l'hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa, i també la unitat d'hemodiàlisi, ha obligat a tancar el centre a nous ingressos fins que la situació no estigui controlada. Segons ha informat aquest dimecres a la tarda el Departament de Salut, la situació epidemiològica i de pressió assistencial a la regió sanitària Terres de l'Ebre es troba en una situació «difícil», per la qual cosa s'han adoptat noves mesures dins el pla de contingència.

Una d'elles és que l'antiga residència d'Amposta s'habilitarà a partir d'aquest dijous com a espai per atendre persones amb necessitats de cures intermèdies amb l'objectiu de reduir la pressió sobre els principals centres hospitalaris. A l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta, on s'atenen els pacients aguts i crítics, hi ha actualment 29 pacients ingressats a l'UCI, 24 dels quals amb covid-19. A planta hi ha de 27 pacients contagiats de la malaltia. D'altra banda, l'hospital comarcal d'Amposta suma divuit pacients ingressats per covid-19 i l'hospital comarcal de Móra d'Ebre en té quatre.

El Verge de la Cinta seguirà atenent la cirurgia urgent, oncològica i no ajornable, mentre que la resta d'intervencions s'atendran, sempre que sigui possible, a la resta de centres del territori. Les consultes externes només faran primeres visites preferents de forma presencial. La resta de consultes -segones visites, controls, etc- es faran per via telemàtica. Des del centre s'estan estudiant mesures per restringir visites i acompanyants a causa de l'alta incidència de la covid-19 en la comunitat.

L'hospital d'Amposta ha desprogramat la cirurgia amb ingrés, ha suspès algunes proves especials, ha reduït les consultes i visites, i desprogramarà part de la cirurgia sense ingrés, ja que a partir de dijous s'habilitarà l'antiga residència de gent gran d'Amposta com a centre per a atendre pacients de Terres de l'Ebre amb necessitats de cures intermèdies.


Comentaris

envia el comentari