Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de persones assegudes a les terrasses dels bars del passeig marítim de Cambrils

El Govern anuncia un nou canvi als bars, més enllà de l’ampliació d’horari

El Procicat amplia horaris de la restauració i aforaments a la cultura, el comerç i la universitat | A partir d'ara podran seure sis comensals per taula

Catalunya continua fent passos en aquesta desescalada. El Govern ha anunciat aquest dijous, 20 de maig, canvis en l’horari dels bars i restaurants, que podran obrir ininterrompudament de 06.00 hores del matí fins la mitjanit; i l’ampliació de 10 persones en les trobades socials. A més a més, Alba Vergés ha anunciat un nou canvi que havia esquivat les filtracions: el màxim de comensals per taula als bars i restaurants serà de 6 persones. S’aixeca així, una normativa anterior que remarcava que el màxim de persones per taula era de quatre, ampliable a sis en cas de pertànyer a la mateixa bombolla de convivència.

«Les reunions podran ser de 10 persones. Aixequem el topall de les 6 persones. Mantenim la prudència però també allargarem l'horari de la restauració de 6 del matí a les 12 de la nit i amb 6 comensals a les taules», ha insistit una Alba Vergés en una roda de premsa del Procicat amb regust a comiat, ja que deixarà de manera imminent la conselleria de Salut per ocupar, amb tota probabilitat, la nova conselleria de feminismes.

Pel què fa referència a l’avenç de la Covid-19, Vergés ha remarcat: «Queda poc. Estem en un tram de superació de la pandèmia i segur que continuarem donant una resposta responsable com a societat, amb un record per aquells que ens han deixat». Ja per tancar la seva compareixença, l’encara màxima responsable del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha explicat que la vacunació continua a «bon ritme» a Catalunya. «Malgrat els embolics de l'Estat amb la segona dosi d'AstraZeneca la vacunació va a bon ritme. Gairebé el 70% de persones de més de 50 anys han rebut una dosi», ha assenyalat.