L'avís de Vergés sobre la retirada de la mascareta: «Segurament sí»

La consellera de Salut assegura que no hi ha "res parlat" sobre si es mantindrà al futur Govern

La retirada de la mascareta a l’aire lliure és cada vegada més a prop. I no només perquè el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va afirmar-ho a principi de setmana, sinó també perquè a Catalunya ja es pressiona perquè així sigui. Com a mínim, la consellera de Salut, Alba Vergés, ja ho expressa amb rotunditat. «Segurament sí i segurament és necessari», ha dit Vergés en ser pregunta a la SER si rubricava l'afirmació de Simón. Tot i això, ha demanat «no córrer en res» i no intentar desacostumar-se «pensant que tot s'ha acabat».

De fet, la consellera en funcions ha augurat que la mascareta es podrà quedar «de forma molt més normalitzada» i ajudarà per exemple en la gestió de la grip el proper hivern. D'altra banda, ha assegurat que no hi ha "res parlat" sobre si es mantindrà com a consellera en una altra àrea del futur Govern.

L'exigència del Govern sobre Pfizer

D'altra banda, la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha demanat al govern espanyol que posi per escrit l'aposta de posar Pfizer com a segona dosis als vacunats amb una primera d'AstraZeneca menors de 60 anys. En declaracions a la SER, la consellera ha insistit que la fitxa tècnica de la vacuna aprovada per l'Agència Europea del Medicament diu que les dues dosis han de ser d'AstraZeneca i per això posar Pfizer implica «saltar-se» aquesta indicació. De fet, Vergés va demanar aquest dimecres al Consell Interterritorial que si s'havia de demanar un consentiment del pacient fos en cas de posar Pfizer, "que és el que no contempla la fitxa tècnica". D'altra banda, ha esperat que el curs escolar pugui començar amb la franja dels joves en vacunació.

La consellera en funcions s'ha tornat a mostrar molt crítica amb la gestió de la vacunació amb AstraZeneca per part del govern espanyol. Ha assegurat que tot el procés està sent una «odissea» i ha assegurat que la gestió ha estat «lamentable» perquè s'han donat missatges de «desconfiança» a la ciutadania. Segons Vergés, l'estudi sobre la segona dosis d'AstraZeneca diu «el que volien que digués» i ha afirmat que el món científic s'ha posat «les mans al cap».

«No em puc saltar la fitxa tècnica si no tinc res per escrit», ha afirmat Vergés. A més, ha reiterat que si s'han de punxar segones dosis de Pfizer als menors de 60 que ja tenen una d'AstraZeneca, quedarà "alentit" el procés de vacunació de les franges de 50 a 59 i començarà més tard el de la franja de menors de 49. Vergés ha insistit que «totes les vacunes són segures» i ha assegurat que el Govern donarà tota la informació als ciutadans i posarà «la vacuna que toqui».


Comentaris

envia el comentari