«Queden 2 moments importants per posar fi a la pandèmia»

Margarita del Val, viròloga del CSIC, dona les claus per deixar enrere la pandèmia de la Covid-19, i Adolfo García Sastre assegura que «a Espanya la normalitat trigarà entre dos i quatre mesos»

La viròloga Margarita del Val ha concedit una entrevista a 'Liarla Pardo'. Cristina Pardo, presentadora del programa de 'La Sexta', ha volgut saber quan deixarem de fer servir les mascaretes i, a més, ha comentat que diversos presidents autonòmics estan a favor de no dur la mascareta a l'aire lliure si la persona ja està vacunada contra la Covid.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«La mascareta ens ha ajudat molt i no sé si encara és moment per dir-ho»

Del Val apunta que la mascareta té diverses funcions: «Evitar les gotetes que emetem quan parlem, que fins i tot es poden veure i porten virus. Evitar la difusió dels aerosols si les portem ben ajustades o impedir que ens toquem el nas i la boca i consegüentment deixem les superfícies infectades amb el virus».

«Hauríem d'adonar-nos que encara estem en pandèmia. Totes són importants, la mascareta ens ha ajudat molt i no sé si encara és moment per dir-ho», ha sentenciat la viròloga del CSIC. L'entrevistada ha demanat que la ciutadania sigui sensata, ja que encara no sabem com avançarà la situació epidemiològica després de posar fi a l'estat d'alarma: «Cal veure si arribem a una nova onada o si tindrem casos benignes que fins i tot podrien no diagnosticar-se».

Els «dos moments importants» per Margarita del Val

Del Val ha volgut ser clara i ha assenyalat dos «moments importants que tenim per davant. Primer, ens queden unes setmanes per acabar de vacunar els grups de risc més importants i un mes després tindran la immunitat», ha exposat. El segon moment és que «estem entrant a l'estiu i podem fer-ho tot a l'aire lliure, perquè hem après a fer-ho. Crec que entrarem en una nova situació, però necessitem una mica de paciència per poder arribar-hi», ha assegurat Margarita del Val.

A més, Margarita del Val també ha estat entrevistada a 'Telemadrid', on ha parlat sobre la polèmica segona dosi d'AstraZeneca, que està en mans del Ministeri de Sanitat. La viròloga confessa que no li suposa cap preocupació esperar: Del Val ha assegurat que no «només es pot esperar el temps que ha decidit Salut Pública», que està marcat entre 4 i 6 setmanes, sinó que de fet «no hi ha cap problema si es retarda la segona dosi d'AstraZeneca».

L'experta ha explicat com està afrontant aquesta llarga espera per rebre la segona dosi de la vacuna d'AstraZeneca: «Jo estic en la mateixa situació. Tinc la vacuna d'AstraZeneca, tinc la primera dosi, però no em fa res esperar», ha finalitzat.

«A Espanya la normalitat trigarà entre dos i quatre mesos»

D'altra banda, un altre viròleg espanyol de reconegut prestigi, Adolfo García Sastre, metge a l'Escola de Medicina de l'Hospital Mont Sinaí de Nova York, ha confessat en una entrevista al diari 'El País' que considera que «a Espanya la normalitat trigarà entre dos i quatre mesos».

«Tot depèn de quanta gent estigui vacunada. Cada vegada hi ha més vacunats, arriba l'estiu i el nombre de contagis serà menor. I és poc probable que hi hagi molts casos a l'hivern», preveu García Sastre, una eminència en el món de la virologia.


Comentaris

envia el comentari