Catalunya amplia horaris d'obertura de bars i augmenta els grups de les reunions

El sector de la restauració podrà obrir fins a mitjanit

Nova flexibilització de mesures contra la Covid-19 a Catalunya. Segons han avançat des de 'RAC1', el Govern preveu anunciar avui una ampliació de l'horari de servei de bars i restaurants. Concretament, a partir de les dotze de la nit del pròxim diumenge a dilluns el sector de l'hostaleria podrà obrir de manera ininterrompuda des de 6 del matí fins a mitjanit.

En aquest sentit, cal recordar que l'horari actual de la restauració era de dos quarts de vuit del matí fins a les 11 de la nit, és a dir, que l'horari s'amplia un total de dues hores i mitja.

S'amplien les reunions socials i els aforaments dels mercats ambulants

Aquesta, però, no és l'única novetat que el Govern farà pública avui, ja que les reunions socials passaran a tenir un límit de fins a deu persones, a diferència del màxim de sis persones que estava establert actualment. Amb tot, aquesta limitació de les trobades socials encara està pendent de l'aval del TSJC.

D'altra banda, l'aforament dels mercats ambulants augmentarà el límit del 30% que hi ha marcat ara mateix.

Està previst que tots aquests canvis i modificacions siguin anunciats avui mateix per Alba Vergés i Miquel Sàmper, els consellers de Salut i d'Interior, respectivament.

 

La Justícia ho avala

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat les mesures anti-covid proposades pel Govern i que permeten les reunions de fins a deu persones, així com un aforament màxim del 50% en les cerimònies religioses i casaments o funerals civils, amb un màxim de 1.000 assistents o 3.000 amb certes condicions de ventilació. Segueix prohibit el consum de begudes i aliments en concentracions al carrer. Les noves mesures entren en vigor a partir de dilluns que ve.

En una resolució d'aquest mateix dijous, la secció tercera de la sala contenciosa-administrativa confirma la proposta de la Generalitat. Així, es permeten reunions d'un màxim de deu persones, excepte si són del mateix nucli familiar, i es recomana que en espais tancats es limitin al màxim les reunions, restringint-les a les visites a persones vulnerables o amb dependència i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Tot i que menjar i beure està prohibit en les concentracions en espais públics, sí que es permetrà en el cas de sortides per motius educatius. També es permetran reunions de més de deu persones per motius laborals, al transport públic o en activitats de culte o religió i cerimònies civils com matrimonis i funerals. Igualment es permeten concentracions de persones en les activitats docents reglades, extraescolars i socioeducatives, pràctica d'esport, assemblees de clubs esportius i actes culturals autoritzats pel Procicat. En tot cas, a les trobades no poden participar persones que tinguin símptomes de covid o que hagin d'estar aïllades o en quarantena per aquest motiu.

Tampoc s'apliquen restriccions a les manifestacions o actes polítics, que hauran de seguir les restriccions que determinin les autoritats pel que fa a distàncies de seguretat i altres. Els actes religiosos i cerimònies civils tindran un aforament màxim del 50%, amb un límit màxim de 1.000 persones, garantint una bona ventilació en espais tancats mitjançant ventilació natural o artificial. Si les activitats són estàtiques, a l'aire lliure o en espais tancats ben ventilats, es podrà augmentar l'aforament fins a 3.000 persones, respectant el límit del 50% i amb mesures de control de les aglomeracions. Els organitzadors d'aquests últims actes religiosos hauran de presentar una declaració responsable a l'ajuntament corresponent i a la Generalitat amb les mesures adoptades.

Pel que fa al topall màxim de persones, els sectors cultural i esportiu podran omplir fins a 1.000 persones a l'interior i 3.000 a l'exterior o amb ventilació mecànica.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari