Pedro Sánchez fa un rellevant anunci als joves espanyols

El president espanyol ho ha explicat durant la celebració del 43è Congrés Federal de la UGT

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assistit aquest dimecres a la sessió de control al Congrés dels Diputats, poques hores després del seu viatge llampec a Ceuta per a comprovar sobre el terreny els efectes de la crisi política i diplomàtica que va provocar, aquest dimarts, una allau migratòria de 8.000 persones que van saltar les fronteres, per terra o per mar, per a arribar a la platja de Ceuta del Tarajal.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aquest tema ha estat el gran protagonista durant el debat a la Cambra baixa, tot i que Sánchez només hi ha estat durant uns minuts, ja que ha abandonat l'hemicicle per a desplaçar-se fins a València, on ha assistit al 43è Congrés Federal de la UGT.

Sánchez fa un gran anunci durant el Congrés de la UGT: pla de xoc contra l'atur juvenil

El president del govern centre ha fet el gran anunci del matí a la capital llevantina, lluny del Congrés. Pedro Sánchez ha aprofitat la celebració del 43è Congrés Federal de la UGT, per anunciar la «imminent» posada en marxa d'un pla de xoc per a combatre l'atur juvenil al nostre país. Aquest és un dels grans reptes que afronta Espanya a curt termini, ja que la dada de menors de 25 anys en situació de desocupació és del 37,7% segons l'última actualització, molt per damunt, gairebé el doble, de la mitjana europea.

Per lluitar contra aquesta xacra, Sánchez ha deixat clar que el govern espanyol ja prepara un pla dotat amb 1.365 milions d'euros, amb el qual es formaran o es contractaran més d'un milió de joves en els pròxims tres anys. «Aquest govern farà tot el possible perquè els joves tinguin una oportunitat», ha manifestat el líder de l'Executiu central.

Les comunitats autònomes executaran una part del pla

Durant la seva intervenció, Sánchez ha donat alguns detalls sobre el pla, com per exemple que 600 milions d'euros es destinaran a les comunitats autònomes per a finançar contractes formatius per a menors de 30 anys. Els 765 milions d'euros restants es destinaran a tres programes focalitzats en el foment de l'ocupació juvenil, que el president del Govern ha detallat de manera breu. El primer d'ells és 'Primeres Experiències Professionals', a través del qual, en paraules del president, «donarem als nostres joves el que moltes vegades se'ls nega: una primera oportunitat que els obri les portes del mercat laboral».


El segon dels programes que preveu el pla de xoc és 'Investigo', centrat en l'àmbit de la recerca, la ciència i la tecnologia. «Volem possibilitar que el talent es quedi i que el nostre país aprofiti els seus valuosos coneixements», ha dit el president del govern espanyol en referència a aquest segon programa. Finalment, el tercer programa consistirà en formació mentre el jove estigui treballant i que versarà sobre els àmbits en què es preveu més futur en l'àmbit laboral, com ara la transició ecològica, l'economia verda, la digitalització, la cohesió social i la lluita contra la despoblació.


Amb aquest pla, el govern central actua contra un dels problemes més importants que afecta l'economia espanyola i el mercat laboral. Sánchez ha fet un gran anunci aquest dimecres un anunci que, això sí, haurà de materialitzar-se en les pròximes setmanes en marc del Consell de Ministres.


Comentaris

envia el comentari