Puertos del Estado preveu recuperar l'activitat dels creuers internacionals al juny

Ho ha afirmat el president de l'ens, Francisco Toledo, si així ho autoritza el Ministeri de Sanitat

La tornada dels creuers als ports de Catalunya i als de la resta d'Espanya es podria reprendre en les pròximes setmanes, segons ha assegurat aquest dimecres a Fitur el president de Puertos del Estado, Francisco Toledo. En aquest sentit, ha afirmat que espera que l'activitat dels creuers internacionals es pugui reprendre a partir del mes de juny, sempre que ho autoritzi el Ministeri de Sanitat com també farà amb els creuers domèstics. «Els ports estan preparats per rebre els bucs de creuer i embarcacions de lleure amb totes les mesures sanitàries, de seguretat i protecció que han establert els Ministeris de Sanitat i Transport», ha assegurat Toledo.

El president de Puertos del Estado també ha explicat que treballa en el desenvolupament d'una app perquè els passatgers es generin un QR al mòbil amb l'objectiu de fer més segura l'arribada als ports. A més, també ha comentat que ja està en marxa el reforç del personal sanitari de medicina i infermeria per al control de passatgers als ports d'arribada, en coordinació amb Sanitat Exterior.

El sistema portuari d'interès general de l'Estat està integrat per 46 ports que gestionen 28 Autoritats Portuàries coordinades per Puertos del Estado. Entre aquests ports, hi ha els de Barcelona i Tarragona.

Represa progressiva de l'activitat creuerista

L'activitat creuerista al món es troba actualment bastant aturada. Ara com ara, de les 50 principals companyies al món en trànsit de creuers marítims i fluvials, només vuit operen amb relativa normalitat, mentre que altres 17 ho faran al llarg del mes que ve i les 25 restants han ajornat l'inici de les seves operacions fins al juliol i agost, ja en ple estiu. Pel que fa als països del voltant, Itàlia i Portugal ja han iniciat la seva activitat mentre que d'altres com França ho faran a finals de juny o primers dies de juliol.

Cal recordar que Espanya és el segon país de la Unió Europea en recepció de creueristes, amb 11 milions de passatgers que van arribar en 4.236 vaixells el 2019 i només per darrera Itàlia. El principal destí va ser Barcelona, amb 3,1 milions de viatgers; seguit de les Illes Balears, amb 2,6 milions de turistes.

El Port de Barcelona manté contactes amb les companyies de creuers

L'acceleració del procés de vacunació i la millora de la situació epidemiològica ha portat l'optimisme al sector turístic de cara a la temporada d'estiu. En aquest sentit, el Port de Barcelona explicava aquest dimarts que ha intensificat els contactes amb les companyies de creuers per reprendre l'activitat en les pròximes setmanes, després que el Procicat hagi donat llum verda al Pla Sectorial per a l'activitat de creuers als Ports de Catalunya.

Tot i l'aprovació dels protocols sanitaris, el Port de Barcelona considera que encara és «aviat» per fixar una data concreta d'inici d'activitat, ja que els creuers necessiten algunes setmanes d'anticipació per reposicionar els vaixells als ports d'inici del recorregut i preparar les instal·lacions i la tripulació.


Comentaris

envia el comentari