Unes ulleres de sol situades a la sorra d'una platja

El govern espanyol anuncia com seran els viatges aquest estiu

Cada vegada queda menys per a la temporada alta de vacances a Espanya

Els últims dies han confirmat que ha arribat el bon temps ja és aquí i que, amb ell, també han arribat les ganes que tenim de poder tornar a viatjar a la destinació que escollim. Si no, només cal veure les imatges de l'últim cap de setmana, el primer sense estat d'alarma, on es van poder veure platges plenes, passejos marítims amb turistes i les terrasses de moltes ciutats a vessar.

Però clar, la gran pregunta que ens sorgeix és: Com seran els viatges a l'estiu? I no només aquesta, també se'n fan una altra els professionals del sector: Podran arribar turistes sense cap mena de problema?

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Amb el turisme com un sector clau, aquests dies està tenint lloc precisament una de les fires mundials per al sector com és 'Fitur'. I no hi ha dubte que, davant una cita tan important, la figura política més important relacionada amb el turisme, com és la mateixa ministra Reyes Maroto, ha volgut llançar un missatge d'optimisme tant per als treballadors que depenen d'aquest sector com per als mateixos espanyols que estan desitjosos de poder gaudir d'unes vacances sense limitacions sobre el lloc escollit.

Precisament, Maroto ha volgut destacar en una entrevista al programa 'Espejo Público' d'Antena 3, les bones perspectives que hi ha ara mateix per als viatges estatals i internacionals. «És una bona notícia que puguem traslladar al món que aquest any es podrà viatjar amb certa normalitat», ha assegurat la titular de turisme, amb el qual volia deixar clar que els espanyols no haurien de tenir problemes per moure's pel nostre país o per les principals destinacions turístiques mundials. I tampoc hi hauria d'haver problemes perquè les zones turístiques espanyoles siguin segures per als turistes de tot el món.

Nous passos per a l'arribada de turistes i per poder viatjar

I un pas clau perquè això sigui possible serà el constant increment dels espanyols vacunats, així com dels principals països emissors de turistes per a Espanya. La ministra confirmava que a principis d'estiu ja hauria d'estar disponible el tan desitjat certificat digital verd que permeti viatjar, podent demostrar de manera àgil que hem estat vacunats, que hem passat el virus o que tenim una prova amb resultat negatiu en els últims dies.

Però perquè l'arribada de turistes estrangers sigui un fet i alhora, que els països emissors s'obrin també a rebre espanyols, els diferents governs europeus han donat un altre pas molt important. Els 27 han acordat reobrir les fronteres exteriors per a totes aquelles persones que hagin estat vacunades contra la Covid-19, encara que és cert que s'han de complir certes condicions.

Tot i que és un pas molt important per assegurar l'arribada de turistes britànics o dels Estats Units, països que porten molt avançat el procés de vacunació, encara hi haurà certs requisits. Així, hauran d'haver passat quinze dies des que s'aconseguís la immunització total per poder trepitjar sòl europeu, encara que no s'exigirà que sigui una de les vacunes aprovades per l'Agència Europea del Medicament.

D'altra banda, es relaxarà la incidència acumulada que s'exigirà al país d'origen, passant de 25 a 75 casos positius per cada 100.000 habitants. I, al costat d'aquesta mesura, en les últimes hores s'ha aixecat una altra limitació que afecta el turisme nacional dins de les nostres fronteres. Balears ha confirmat que aixecarà l'obligació de presentar una PCR o un test d'antigen negatiu per a totes aquelles persones que es vulguin desplaçar a les illes, però que ja estiguin vacunades.