El Govern implanta noves mesures i habilita el teletreball davant els nous brots a Catalunya

En aquesta zona només es podran prestar serveis presencials quan no sigui possible el treball a distància

Ordinador portàtil
El teletreball torna a agafar força amb els nous rebrots de coronavirus   | Cedida

El Govern implanta una nova mesura per als treballadors que es trobin en les zones més afectades ara pels brots de coronavirus, com són el Segrià i certs barris de l'Hospitalet de Llobregat.

Així les coses, els treballadors de la Generalitat que tinguin la seva residència o prestin serveis en els centres de treball de Lleida i els municipis d’Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre (Segrià), així com els que visquin o treballin als barris de la Torrassa, la Florida i Collblanc de l’Hospitalet de Llobregat, faran teletreball com a modalitat preferent per a la prestació de serveis, segons ha anunciat el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.

D’aquesta manera, el Govern aplicarà les mesures organitzatives i de seguretat previstes per a la fase 0 de la reincorporació al personal de la Generalitat dels territoris on s’han adoptat mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de brots epidèmics de la Covid-19.

Així, el règim de prestació de serveis en la modalitat exclusiva de teletreball té preferència dins el perímetre afectat i només s’hi podran prestar serveis presencials quan no sigui possible fer-ho a distància.

Salut reconeix l'error en el brot de Lleida

El coordinador de la Unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha admès aquest dijous que les autoritats sanitàries van arribar «una mica tard» a l'hora de detectar i abordar el brot de coronavirus a Lleida, però han millorat en agilitat en el brot de l'Hospitalet de Llobregat.

Pel que fa al brot de Lleida, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha reforçat part de la plantilla de l'hospital Arnau de Vilanova. D'altra banda, Vergés ha confirmat que es prendran algunes mesures restrictives a la ciutat de Barcelona per abordar els rebrots, però no ha volgut concretar-les fins que no s'hagin decidit.

El Departament de Salut preveu dedicar almenys 500 'gestors covid' per buscar contactes dels casos sospitosos del coronavirus. Aquests professionals, de perfil administratiu i d'atenció ciutadana, estaran presents als mateixos CAP i s'entrevistaran amb els casos sospitosos just després que aquests s'hagin visitat amb el metge de capçalera, abans de tenir el resultat de la PCR. 


Comentaris

envia el comentari