El Govern es pronuncia sobre el toc de queda de Nadal i el Cap d'Any a Catalunya

Defensa que les mesures per combatre la covid-19 durant les festes de Nadal es prendran des de Catalunya

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta
El Govern de la Generalitat s'obre a la possibilitat de modificar el toc de queda els dies 24 i 31 de desembre | cedida

Meritxell Budó, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, ha afirmat aquest dimarts en la roda de premsa que el Govern de la Generalitat s'obre a la possibilitat de modificar el toc de queda els dies 24 i 31 de desembre. A més, també ha assegurat que prendrà les seves «pròpies decisions» respecte al pla que s'aplicarà durant Nadal per a celebrar les festes a causa de la pandèmia.

Així ho ha anunciat en roda de premsa telemàtica després del Consell Executiu, on el govern ha proposat limitar a sis persones les reunions que se celebrin durant les festes nadalenques i un confinament nocturn entre la 1.00 i les 6.00 hores els dies 24 i 31 de desembre, Nit de Nadal i Nit de cap d'any respectivament. Budó ha recordat que el pla de reobertura que el Govern va presentar la setmana passada ja preveu poder flexibilitzar les mesures segons l'evolució de les dades de la covid-19 i ha afegit que l'opció d'ampliar el nombre de persones està sobre la taula.

Tot i que Budó ha sostingut que això és un esborrany, el qual encara ha de passar pel Consell Interterritorial i que el Govern ho escoltarà, ha defensat que la Generalitat té les «competències» per a prendre les seves pròpies decisions en aquestes dates tan assenyalades. «Nosaltres anirem, escoltarem i veurem què es planteja en aquest esborrany, però nosaltres tenim la capacitat de poder prendre les nostres decisions», ha argumentat la consellera de Presidència, encara que no ha aclarit si mantindrà la seva posició que a Catalunya es puguin reunir 10 persones aquestes dates i amb un toc de queda fins a les 22.00 hores, en lloc de reunions de 6 persones i allargar el toc de queda com proposa el govern espanyol encapçalat per Pedro Sánchez.

L'Executiu català ha decidit les restriccions i mesures

Així les coses, la portaveu del Govern ha subratllat que durant els últims mesos l'Executiu català ha decidit quines restriccions i quines mesures aplicar a Catalunya per a frenar la segona ona de la Covid-19, per la qual cosa considera que també ha de poder prendre les decisions sobre quines limitacions hi haurà durant les festes nadalenques. «El Govern és sensible perquè són dates molt especials», ha dit per després afegir que «amb molta probabilitat» s'hauran de prendre «mesures excepcionals».

En relació amb el pont del desembre, Budó no ha concretat si el segon tram de la reobertura s'aplicarà des de l'inici del pont. Un fet que implicaria que el confinament perimetral de cap de setmana passaria de ser municipal a comarcal. «El segon tram està al voltant del pont de la Puríssima. Anirem veient com van les dades i si podem anar avançant en els trams, que ens permetria aixecar el confinament perimetral municipal», s'ha limitat a dir.

Cap infant sense veure els Reis

Això si, en ser preguntada per com seran les Cavalcades dels Reis d'aquestes festes Meritxell Budó ha dit que s'està treballant amb els ajuntaments i ha garantit que cap infant es quedarà sense veure els Reis de l'Orient la nit del 5 de gener.


Comentaris

envia el comentari